torsdag 13 oktober 2011

raggsockar, te och vicks blå

nu måste jag väl ändå bli hyfsat frisk till imorgon? Har dessutom hällt i mig en Friggs grönsaksjuice samt en smoothie från Brämhults... tyvärr inte en av deras godare... äpple, mango och päron... nä, nästa gång blir det favoriten Jordgubbar&Passion... sitter och knaprar Vicks blå så det står härliga till... har även bunkrat upp med Fisherman's friend...

toppar man av det hela med lite värmd whiskey så borde ju bakterierna förstå att man menar allvar! Att man tagit till det tunga artilleriet liksom... att det är dags för dem att ge upp... slänga in handduken och lämna vit flagg... så tycker jag att vi bestämmer...

I vanliga fall brukar jag dricka en "häxbrygd" mot förkylning, men eftersom jag inte tänkte så vettigt när jag ändå kom mig iväg och handlade tidigare ikväll så har jag bara vatten och cayennepeppar av alla ingredienserna man ska ha... hade jag haft resten hade jag gjort såhär:

kokat upp vatten till en stor kopp

skivat ca. 2cm färsk ingefära jättetunt (här är potatisskalaren suverän)
pressat juicen ur en halv citron (ca. 1-2msk)
1msk honung
½krm cayennepeppar
lagt allt i en den stora koppen
hällt på det kokande vattnet, rört om och låtit svalna en stund innan jag drack det...

ja, det är både starkt och kanske inte det godaste man druckit... men det känns gött... särskilt efter ett tag när man blir alldeles varm inombords... det bränner liksom bort förkylningen på något vis... eller så funkar det inte riktigt så, men man kan ju alltid hoppas! Och hoppet är väl det sista som överger människan... alltså borde förkylningen iallafall överge före det!

1 kommentar:

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!