färskost ja... så galet gott... och så galet enkelt!
1l filmjölk
2dl gräddfil
1tsk salt
värm filmjölken till den är fingervarm, ta av kastrullen från plattan, rör ner gräddfilen och häll upp i silduk eller kaffefilter. Låt stå kallt och rinna av i ett dygn... häll över ostmassan i en skål, salta och rör om. sedan kan man smaksätta osten med:
- pressad vitlök och färska örter
- nymortlad rosépeppar
- Chili och peppar
- chevréost (fast då får man nog ta mixerstaven och först mixa ihop en del av chevrén och ostmassan innan man blandar ihop allt)
- ja, det finns väl säkert en massa man kan smaksätta med... fantasin sätter gränser här tydligen... för mig alltså!
till imorgon har jag smaksatt osten jag gjort med vitlök och örter (frysta för jag var lite lat... örter Provencal och Basilika)... tror inte jag kan förbereda så mycket mer ikväll faktiskt... nu skall fröken knoppa... har ju tyvärr sovmorgon imorgon... är ju sådär på gränsen till fortfarande förkyld... det sitter lokalt i halsen... ingen bra instruktör kliver upp på en cykel eller in i en sal sådan... och bra vill man ju vara... så då lämnar man bort sitt pass...
Lät gott med färskosten! Är helt såld på alla ostar- tyvärr precis alla.... och nästan all mat och nästan all dryck och... konstigt att man alltid för en kamp med vikten. Kram!
SvaraRadera