måndag 31 oktober 2011

Minininis samlar tant-poäng

japp, pelargonerna skall övervintras och flyttas ner i källaren... köksfönstren ska höstprydas med någon julstrjärneliknande blomma... fast den har rosa blommor och de är mycket fler och mindre... tror den kallas höststjärna... vansinnigt påhittigt och fyndigt! När vi kom in på Blomsterlandet idag på lunchen så sa jag något om att jag inte gillar julstjärnor... och likförbannat så är det sådana, eller så nära det går att komma, jag åker hem med... jag är ganska hopplös faktiskt!


Sådana och en sån där med röda "mini-paprikor" till den söta krukan jag fick av Micke och Linda när jag fyllde år... Cyklamen som stod i är helt livlös... tror inte det funkar med några som helst återupplivningsförsök är jag rädd... jag är verkligen kass på att klara av blommor... ja, förutom orkideer då tydligen... och pelargoner... de blommar fortfarande... men det är ändå dags att vintra dem nu känner jag... fast nu inser jag ju att jag borde köpt ett rosmarin-träd till den... så den kan stå bredvid den röda kitchen aiden som den var ämnad att matcha.


När jag tänker efter... eller bara testar, så passar ju den röda krukan vansesinnigt bra där bredvid även med en paprika-liknande planta! Ibland blir saker och ting bättre än man tänkt sig! och det är ju väldigt bra, nästan lika bra som matchningen av kruka och hushållsassistent... om inte bättre på ett lite djupare plan... för jag är inte så bra att tänka positivt just nu... så det gör inget alls att saker blir bättre än jag tänkt mig dem... hellre det än tvärt om!

3 kommentarer:

 1. Vad söta de var de där rosa julstjärnorna!
  Tror jag måste ha ett par såna i mitt köksfönster faktiskt!

  SvaraRadera
 2. Håller med Ting, de är jättefina. Och din matberedare är fantastiskt fin. Ihop med den lilla blomman, perfekt!

  SvaraRadera
 3. Ting - jag köpte mina på Blomsterlandet, tror de heter Höststjärna... när du säger det så kanske jag tycker lite mer om dem faktiskt... kanske får köpa två till... =)

  Singelmamman - tack! Jag älskar min KitchenAid... den är så snygg liksom, och bra! Ja, blomman blev lite extra piffigt till! =)

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!