måndag 26 november 2012

julbak och julgodis...

hur tänker du kring detta? Vad blir det för något gott till jul i godisväg? Har du någon ny favorit du vill dela med dig av?! Något du MÅSTE göra till varje jul?

Jag gör ju alltid pepparkakor, lussebullar, kola och knäck... ibland försöker jag mig på lite nyheter... för ett par år sedan var en stor nyhet julskumsfudge... jag gick på den minan också... urk... julskum skall ätas som de är... varför förstöra ett vinnande koncept liksom?

julreceptsidan här bredvid (ja, i listan till höger, en bit ner... under bloglovin-länken osv.) där finns några julrecept jag har samlat på mig... de flesta av dessa får nog bli till att bli gjorda även i år... men jag skulle vilja ha någon ny grej att pröva...

Förra året gjorde jag polkabiscottisar... galet goda... sådana får det bli i år igen... och limetryffeln blir med Baileyssmak i år igen istället för lime... det var sabla gott nämligen!

Men ändå... något nytt borde man väl hitta på?! Vad ska du göra för roligt julgodis i år? Såg att det fanns lakritspulver på Maxi... någon som har testat det i knäck eller så?

9 kommentarer:

  1. En ny bekantskap var polkabräcket jag gjorde häromdagen... GOTT!!
    Vit choklad, citronskal, cocos, krossade polkagrisar.... Receptlänk finns i min blogg...

    Du, jag kommer till Götet natten mellan lör och sön, har hela söndagen... Kanske en fika..??

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Ska kika på det!!!

    JA! Va roligt!!! Jag har lite planer för kvällen men dagen är helt ledig vad det verkar! En fika vore superkul!!! vi kan väl mailas om mer detaljer!?
    kram!

    SvaraRadera
  3. Mammas Mozartkulor. Går inte att vara utan / F

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har aldrig orkat ge mig på Mozartkulor... kanske borde ge det ett försök ändå! Har du något recept?! Eller är det köpt marsipan och köpt nougat? =)

      Radera
  4. Har inte testat lakritspulver i knäck men tänkte göra någon forma av lakritskola i år. Och chokladtryffel med saltlakritsfyllning får det nog bli :)

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. lakritskola känns lite mer logiskt än knäck... norpar din idé! Gör du med pulver då eller tar du och krossar Turkisk Peppar? och den där chokladtryffeln med saltlakritsfyllning... låter spännande! =)

      Radera
    2. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra än. Men jag har pulver hemma så jag testar nog det först.

      Pralinerna tänkte jag fylla med chokladtryffel gjord på Fazer Salmiakki, den är galet god :)

      Radera
  5. hm, jag har kola och knäck i frysen sen förra julen hehe :) så det tänker jag inte göra.
    Pepparkakor, lussebullar, saffranspinnar, bountykulor och rockyroads får det nog bli.
    Förra året gjorde jag galet mkt men då skulle vi också ha jul hemma och det ska vi inte ha i år.
    Peppisarna är viktigast.
    Sen saffransbiscotti. Men efter det får det vara nog. Ska inte sliskas ihjäl under julen. Trodde nog att jag ville göra lika mkt som förra året men nej, inte alls lika sugen i år. Skönt det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bountykulor låter skoj! Det ska jag testa! Har du något bra recept eller hittar man det på nätet? Men du, har du kollat så kolan och knäcken är okej? Hade aldrig klarat av att lämna kola och knäck i frysen... hade varit där och smygätit hela tiden! =)

      Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!