måndag 26 november 2012

Minnen från förr...

Skalade just en clementin... doften som frigörs när man skalar just clementiner får mig alltid att tänka på när jag gick i lågstadiet... när det närmade sig jul och allt var ruggigt, mörkt och kallt, då hade vi en mysig tradition i våran klass... vad jag minns så gjorde vi så varje dag, men det kan vara något jag efterkonstruerat, kanske var det bara någon gång i veckan... iallafall, alla hade en liten ljusstake på sin bänk där man tände ett ljus och så fick vi clementin och fröken läste högt ur någon bok. Det var något av det mysigaste som fanns då... Att sitta där i det mörka klassrummet med bara levande ljus och lyssna på fröken som läste...och tänk att minnena kan komma tillbaka så bara på grund av en liten frukt! 

6 kommentarer:

 1. Dofter och musik är det bästa sättet att trigga igång minnen. Märkligt men sant! :-)

  Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det ju faktiskt, men det måste ju finnas fler, senare minnen till clementindoft än högläsning på lågstadiet!? =) kram!

   Radera
 2. Svar
  1. Ja, det är sådär så man blir varm i hela hjärtat när man tänker på det! =)

   Radera
 3. Åh, vad mysigt! Jag blir alldeles tårögd.
  Vi hade också varsin ljusstake och högläsning.
  Ska läsa julsaga och tända ljus för mina åttor i år. Lika mysigt för högstadieelever, tror jag..
  /A-K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! De kommer uppskatta det supermycket! (även om de kanske tycker att det är lite pinsamt och fånigt så innerst inne så är de ju inte mer än barn fortfarande). Nästan så jag önskar man hade sånt på frukostfikat på jobbet också! Fast nä... det gör jag inte egentligen!
   Kram!

   Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!