fredag 30 november 2012

En ny tradition är född

tror till och med jag varit med och skapat två traditioner idag... eller rättare sagt, den första, den har vi skrivit i sten idag... förra året skapade vi den traditionen, Lotta och jag... en lunch på stan med mycket skratt och härliga samtal som följs av en sväng i butiker... hissa och dissa sånt vi gillar och ja, sånt vi inte gillar...

Vi gick till det tokmysiga stället Dorsia, fantastisk inredning, sådär så man sitter och bara önskar att man hade ett stort hus att gå helt bananas i... som en härlig guld-sammet-färg-bonanza! Maten, jodå, den var god! Besticken var väldigt fina och glasen... helt grymt snygga! Ska jag vara ärlig så var jag nog mest imponerad av den tokgenomtänkta inredningen... allt från den maffiga kristallkronan över baren till doften på tvålen på toaletten... och jodå, även den lilla gaffeln till salladen var fin!


Efter en väldigt trevlig lunch gick vi en sväng på stan, kollade butiker, hittade inspiration och spanade helt enkelt. Som designer är det ju viktigt att man faktiskt håller sig uppdaterad både om vad som skall komma och även vad som finns ute nu. Eftersom jag känner att jag varit dålig på just den biten det sista gick jag på stan hela eftermiddagen medan Lotta gick tillbaks till sitt jobb.

Sedan var det så trivsamt att jag mötte mamma och hennes barndomsvän på stan och även lillebror och lillskrutten! Gick med dem en liten sväng och ja, jo, jag smalt och blev till en stor, blöt, varm fläck när lillskrutt pekar upp med hela handen mot mig och säger "Nena"... vi har inte setts på ett tag så det värmer alltid lika gott att han är så trygg och gosig då. Att han vill komma upp i famnen, pussas och kramas. Älskar den lilla skatten, det var en sabla tur att han kom till våran familj just!

När klockan närmade sig fem knatade jag bort till bilen igen och åkte till Ikea. Där mötte jag upp Fia och A-K för mer traditionsskapande... Ikeas julbord. Helt okej för 99riksdaler måste jag säga... även om det saknades glögg och pepparkakor... och trots att ris a la maltan mer påminde om risgrynsgröt på tub än något annat... kan vara den där hyvlens (jo, han var hyvLens, det var han) killen som drog upp betyget något... han som jag flirtade till mig en ostskiva av... kan ha varit så...

Tog faktiskt en bild på min andra tallrik mat, men jag inser nu när jag tittar på den att jag faktiskt inte vill lägga ut den här... som det ju så lätt blir på julbord och särskilt andra tallriken då man kanske tar om av lite allt möjligt... blandar sill med jansson och toppar av med lite rödbetssallad och brunkål... så ser det inte så aptitligt ut... antingen beror det på den totala mischmaschen som är på tallriken eller på att jag fortfarande är mätt... någon bild blir det inte... men tillräkligt gott för att jag fortfarande skall vara mätt var det!

En ny tradition är skapad... julbord på Ikea i goda vänners lag! Och perfekt start på en liten shoppingrunda på samma varuhus också... man blir nämligen tillräkligt däst att man inte orkar handla massvis med massa saker i onödan... så jag köpte bara några onödiga grejer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!