måndag 19 november 2012

en sak jag har funderat på angående julbord...

Nu när det lackar emot jul och julborden poppar upp lite varstans så kommer, nästan lika frekvent, kommentaren om hur trött man är på julmat... för mig, som älskar julmat så är det en gåta... om man jämför med hur ofta man kanske äter annan mat varje år... tacos tex... hur kan det komma sig att man blir görtrött på julbord (som är så dignande av olika sorters mat) som man kanske äter några gånger i december, men inte tröttnar på säg tacos, som jag, kanske med en smula ogrundad, förutfattad mening, anar att somliga äter minst ett par gånger i månaden... året om...

Självklart, hade jag blivit serverad julbord ett par gånger i veckan i december så hade jag inte heller tyckt att det var direkt superfantasifullt... men det hade jag inte tyckt med någon mat!

Men jag gillar ju julbord, inlagd sill är min akilleshäl... mammas inlagda sill (inte någon burkköpt!) med mycket morötter i... morötterna är top notch! Ja, och äggosten till efterrätt... det har vi alltid hemma... och självklart, som den godisråtta jag är... julgodiset... knäcken och kolan... mums!

Hur känner du för julbord? Älskar eller avskyr? Tröttnar fort eller först efter fyra, fem stycken?! Vilken är din favoriträtt på julbordet?

12 kommentarer:

 1. Älskar julbord! Antagligen eftersom jag aldrig blir bjuden på något... Får väl besöka IKEAs bord i år om det ska bli något mer än själva julaftonens där skinka, senap och vörtbröd är den absoluta favoriten.
  Försöker bli vuxen och äter en liten bit sill tillsammans med massa annat varje påsk, midsommar och jul. Men gillar det verkligen inte. Hur går det ihop när jag älskar sushi?!
  Nä.. om jag skulle starta en blogg igen. Även om det är väldigt trevligt att "bara" kommentera...
  /A-K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska vi gå till IKEA någon dag och äta julbord du och jag?! Det hade jag gärna gjort!!! haha, jag vet inte hur det går ihop, men sill är ju lite söt-salt, kanske är det det? Och JA, jag tänkte på det så sent som idag att du verkligen borde börja blogga igen!!! just do it! Det behöver ju inte vara så blodigt allvar! Men jag gillar när du kommenterar! =)
   kram!

   Radera
  2. Tack för söta ord.
   Jag testar gärna IKEAs julbord med dig!

   Radera
 2. Äter gärna flera stycken!
  Dock kan jag tröttna på det om jag äter flera dagar i rad! Men det hade jag gjort om jag åt tacos 5 dagar i rad också. :-D

  Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, ja, lagom är bäst liksom!
   kram!

   Radera
 3. Jag gillar prinskorvar, revbensspjäll, gravad lax och julskinkan är ett måste (men kanske inte favorit).
  Min grönkålsfrestelse är en höjdare också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får man lov att be om receptet på den?! Hade varit roligt att komma med något nytt till julbordet i år! =)
   kram!

   Radera
 4. Älskar!! Ser framemot 10 december, premiär! /F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ytterligare en som älskar julbord! Ja, jag ser fram emot min julbordspremiär också, 14de. =)
   kram!

   Radera
  2. 24:e.
   Nej, jag är inte bitter...
   /A-K

   Radera
 5. Jag älskar den första knäckebrödsmackan med nygriljerad skinka på, den 23:e på kvällen. Sen gillar jag lax, sylta, hemlagad korv och hemlagade köttbullar. Får se om jag kommer att gilla det lika mycket efter den 14 dec, då har jag nog ätit julbord flera dagar i rad, av en slump.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig, inget går upp mot första skinkmackan kvällen före! Men flera dagar i rad, då förstår jag om du kommer ha hamnat i en liten formsvacka rent julbordsgilla-mässigt... helt förståeligt! Kram!

   Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!