torsdag 25 oktober 2012

teknikens under

just idag känns det lite paradoxalt... det där med teknik... min dator, ja den som havererade igår, den är nu spick and span återställd... och jo, söker man på defenitionen av just spick and span så får man upp immaculately clean, spotless. brand-new, fresh... precis så känns den... allt är typ borta... det är som en helt ny dator i gammalt format typ... jag kommer inte åt min mail... alla gamla sökvägar är borta, alla inloggningar och alla andra såna där grejer man tar för givet... sånt som man saknar lite grann när man byter ut sin gamla dator mot en ny, men som man ändå tycker är okej eftersom datorn är ny och fin... ja, du förstår vart jag försöker komma... jag saknar min fina bakgrundsbild på Håkan Hellström... bara en sån sak!

Samtidigt så är jag helt förundrad över det där med tekniken!! och ja, en av anledningarna till att det känns lite jobbigt att allt inte är som det var tidigare med datorn beror med största sannolikhet på att jag är för illa orienterad när det kommer till datorer... det finns säkert en jätteenkel lösning till hur jag får tillbaks hela min profil så som den en gång var... bara det att jag inte har en aning om hur... där kommer vi lite raskt tillbaks till gårdagens hiss&diss samt fördelen med att vara tjej... det finns killar (och tjejer) som kan sånt där och som förstår sig på det där med att hjälpa en tjej som "inte begriper någonting"... fantastiskt! Imorgon kommer hjälpen, tills dess gissar jag att jag kommer att städa skrivbordet!

Men, en till teknikens under som jag verkligen blev superduperglad över att ha upptäckt idag... helt fantastiskt nog upptäckte jag det helt på egen hand också! Jag äter ju enligt kostschema och skriver in allt jag äter i ShapeUp-appen på min iphone. Idag upptäckte jag en liten finess med ShapeUp... man kan scanna in sträckkoden på en vara och OM den finns i deras databas så får man fram rätt näringsinnehåll utan att behöva söka efter den eller skriva in den själv! Helt sabla suveränt! HALLELELELLULJA!!!! typ! A small step for mankind, a big step for me!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!