fredag 12 oktober 2012

eftersom jag är en BF av rang idag...

ja, det är jag faktiskt... och för dig som inte vet vad BF står för just här så kommer här en liten förklaring eftersom jag tycker det är väsentlig information faktiskt!

B står för första delen i BITTERmandel... alltså inte själva mandel-delen av ordet utan bitter-delen
F står för ett vanligt om än icke så vackert klingande namn för det kvinnliga könet, rimmar på hitta...
...vi går inte in på det mer än så. Jag tror du är mer än med i matchen nu!

Hur som helst... jag vill inte hänga ut någon eller några, men likt Rix MorgonZoo så skulle jag vilja åberopa en programpunkt som man kallar "Hissa och dissa!"... så ja, vi kör en Hissa och dissa även här...

Dagens DISS... jag börjar med den dels för att det var pga just detta det här inlägget kom till... dessutom skall man alltid börja med det negativa och avsluta positivt har jag någonstans fått för mig...

Att använda facebook som någon form av skrytplank över hur mycket man gjort/gör... denna drabbar säkert oss allihop, dig och mig, lite till mans... men just den där kommentaren att "idag har jag minsann jobbat/pluggat/tvättat/handlat och lagat mat..." som att man tycker att man förtjänar någon slags tapperhetsmedalj eller nobelpris... den är ju i stort sett lika oväsentlig som att skriva att du har andats... Hur tänker man att alla andra får mat på bordet hemma? Rena kläder och lön den 25e? Som jag skrev lite tidigare i detta stycket så har även jag gjort just det där, skrivit om hur mycket vardagens vedermödor drabbat mig just den dagen... och för det vill jag be om ursäkt... och jodå, den uppmärksamma noterade att jag inte nämde något om träning när jag rabblade saker att skryta om... det är medvetet, dels för att jag tycker det är bra att kanske motivera andra till en bra grej och dels för att det hade varit pinsamt att skjuta sig själv i foten  med hagelgevär...

Dagens HISS... den handlar också om facebook... detta fantastiska, sociala nätverk som, när det används med förstånd, faktiskt är ett grymt verktyg att hålla kontakt med gud och alla människor med! Ta tex. fenomenet familj och släkt. I min familj är vi inte världsbäst på att umgås med släkten... fram tills för några år sedan hade jag kunnat passera några av mina kusiner på gatan utan att veta att vi var släkt... och det är inte ens en överdrift! Men nu, med hjälp av facebook, så har jag faktiskt lite koll på iallafall några av mina kusiner, vi har fått en helt ny kontakt än den vi hade innan! Lika dant med gamla klasskompisar och vänner från barndomen. Det tycker jag är superroligt!

Så, vad vill du hissa och dissa idag? tycker du detta kan få komma att vara en återkommande topic?


4 kommentarer:

 1. hissa och dissa - en bra grej, älskar morgonzoo!
  Jag hissar att jag har vilodag och dissar att gården skulle behöva krattas, urk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gött, då kör jag på det!!! Kanske inte varje dag, men ibland, när jag känner att det behövs! =)Jag hissar också att du har vilodag och tycker du kan kratta gården imorgon istället! =)

   Radera
 2. JA! Bra punkt.
  Hissar dig och resten av Sportlife som har fått igång mig. Dissar så kallade vänner man inte kan lita på.
  Kram!
  /A-K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får bli en stående punkt! Och vill man gästblogga en hiss och diss så får man hojta till! Jag håller med dig, på båda plan. Träning är fantastiskt, är så glad att du kommit igång och är i så god form nu!!! Och så kallade vänner är inte riktiga vänner... skräp! Du vet att du alltid kan lita på mig va?!!!!
   kram!

   Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!