tisdag 23 oktober 2012

Kost och träningsupplägg

Du som tycker sånt här är helt galet ointressant, det blir inte roligt... rubriken är totalärlig... som en innehållsförtäckning, så ärlig är den!!! Bespara dig de minuterna det skulle ta och läsa det här inlägget + att tjosta över hur j-la ointressant sånt här är och gör något du tycker är roligt istället, eller gå på toaletten... eller kanske gå och hämta en kopp kaffe... kost och träning är bara intressant för den som har ett intresse i det, så är det ju, det är bara att inse helt utan att lägga någon värdering i det hela!  

Man kan väl säga att det går ganska bra med min kost just nu... jag äter det jag ska, suktar efter det jag inte ska äta, längtar efter godis, kakor och glass, men än så länge har jag lyckats hålla mig strikt inom mina gränser.

Fast vissa dagar, typ helger, då blir det ju inte riktigt på samma sätt... knappast att jag går upp sju för att äta första frukosten liksom! Men eftersom jag håller koll på intaget med ShapeUp-appen så vet jag ändå hur mycket jag har att bolla med. och jo, jag försöker ändå att hålla mig till vad som står på schemat, men ändrar tiderna. (Näringämnesfördelningen blir ca. Kolhydrater 35%, Proteiner 35% och fett 30%)

07:00 frukost 1: ½banan, 1msk konc. apelsinjuice, 2½dl lättmjölk, 1ägg. Mixas med mixerstav (ca. 250kcal)
09:00 frukost 2: 125g kesella kvarg + ca.30g blåbär/hallon (ca.110kcal.)
10:30 mellanmål: 1 frukt (Satsumas ca. 40 kcal)
12:00 lunch: Kyckling/nötfärs/fisk och grönsaker + eventuellt någon mager dressing/sås i rimlig mängd (ca.300kcal)
15:00 mellanmål: 125g kesella kvarg + ca. 30g blåbär/hallon + ev. 1 frukt (ca. 150kcal OM frukten är en Satsumas)
18-21 middag: Kyckling/nötfärs/fisk och grönsaker + eventuellt någon mager dressing/sås i rimlig mängd (ca.300kcal)

Så det där träningsupplägget... som instruktör har jag ju fasta pass som jag måste köra varje vecka... övrig träning får alltså klämmas in där tid finns. Såhär har jag tänkt mig att det skulle kunna komma att se ut... jag kan väl erkänna att det är ganska höga tankar jag har om min egen träningsmoral just nu... den kan mycket väl komma att dala... beror helt och hållet på hur länge motivationen sitter i... MEN man ska smida så länge järnet är varmt sägs det, så jag gör så!

Måndag: Cykel60 + ev. styrketräning
Tisdag: Vilodag
Onsdag: Cykel45 + ev. styrketräning
Torsdag: Cykel45
Fredag: Löpträning
Lördag: Cykel60 + ev. styrketräning
Söndag: Löpträning + ev. styrketräning (om det inte blev av på lördag)

Styrketräningen blir lite random sådär, lite sånt jag känner för just då men inte har kört dagen/dagarna precis innan... visst låter det väldigt strukturerat?! Än så länge funkar det, kanske behöver jag mer detaljerad plan framöver, när motivationen tryter... kanske reder det sig självt, att man vaggas in i någon slags rutin... rutiner är det bästa tror jag, så länge man ändå väljer att fundera på vad man faktiskt gör.

Så, då är det out in the open... ingen idé att försöka smita/slarva nu inte! Frågor på det?! 


1 kommentar:

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!