tisdag 16 oktober 2012

det går framåt, det gör det...

men det går inte särskilt fort... alls... det är min folkdräkt jag syftar på... det där evighetsprojektet jag håller på med... jösses va mycket detaljer det skall till... fast jag är ju sedan länge fast på samma detalj... kragen... och just nu... sedan förra terminen faktiskt... så detta just nu-et är långt... monogrammet... men men, jag börjar se slutet på det hela... gissar att jag nästa termin kommer att kunna börja med särken på riktigt, kanske till och med att jag kan komma att få ihop särken! Ja, det har ju bara tagit en sisådär fyra år så varför inte?!

Idag har jag för övrigt varit och lämnat blod... det gick bra, det var rött den här gången också, hb-t var bra och blodtrycket likasamma... så vet du det! Uppmanade mina fb-vänner till att göra detsamma... så jag tänker att du som läser här får dig en skopa av uppmaning du med. Man kan iallafall gå dit och testa om man får lov att lämna! Det är en bra hälsokontroll i sig kan jag tycka!

Och som jag brukar säga (svårt att sålla ut just vad jag menar nu kanske... jag säger ju så mycket) men jo, kan jag lämna blod så kan antagligen du. Jag var, tills för några år sedan paniskt rädd för sprutor... sprutor på bild, tecknade sprutor, om man pratade om det... ALLT... de gav mig stesolid för att jag skulle klara av att ta en liten, sketen havrix-spruta när jag skulle till Thailand... här snackar vi rädd! Men en KBT-behandling på tio veckor gjorde att jag blev av med den där uschliga fobin och idag faktiskt kan titta på när nålen sitter i armen, inte när de sticker in den men när den sitter på plats.

Så, seså, iväg med sig, smit in på ge blod och läs igenom, begrunda, bestäm dig... ring och boka tid för provtagning och bara gör det! Och är det så att du är tokrädd, se då till att bli av med den rädslan... du vill inte föra över den på dina barn tex. du vill inte att de ska ha samma rädsla som du... det tror iallafall inte jag att du vill... däremot tror jag att du vill göra en god gärning!

6 kommentarer:

 1. Ville gärna - men får inte. Flygfolk behöver sitt blod själv. Trycket i kombo med blodförlust är ingen bra kombo... Men jag är glad att andra är givare! Har själv fått blod...
  Kram fina Ninis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tanken som räknas! Många har ju inte ens för avsikt att försöka! =)
   kram kram!

   Radera
 2. Och jag ska lämna blod, igen, så fort jag är helt frisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är det viktigaste, att bli helt frisk!!! Stor kram!!!

   Radera
 3. Blod lämnas här oxå men det är dax igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra där! =) Jag gillar känslan av att ha lämnat blod, blir iofs lite trött vad det verkar (är som en sömngångare idag) men det känns bra i både kropp och själ tycker jag! in och boka tid! kram!

   Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!