tisdag 30 oktober 2012

Det är lika bra att jag skriver det direkt...

så att pressen blir större... så att jag har svårare att backa ur nu när det är offentliggjort... nu när jag nästan har bestämt mig och sedan fått lite puff i rätt riktning att bestämma mig helt och fullt... jag ska knyppla... KNYPPLA... göra spets alltså... till min folkdräkt... detta innebär att jag förlänger processen att färdigställa min dräkt med minst ett halvår... MEN när jag väl är klar kommer jag att ha gjort så mycket mer själv... och ta mig tusan, det kan hända att just den egenhändigt knypplade spetsen runt kragen kommer att vara det jag är mest stolt över!

Jag lärde mig grunderna i knyppling när jag läste basåret i textil... då skulle vi göra varje spets minst 10cm lång för att den skulle sitta på ett kort med arbetsprover. 8cm på framsidan och sedan vek man bak 1cm på vardera sida och fäste på baksidan med tejp... jag brukade göra 9cm eftersom det gick bra att fästa 0,5cm också! Så ja, du förstår, knyppling var inte riktigt mitt favoritämne bland alla textilämnena vi hade... hoppas innerligt att jag har ändrat åsikt nu... 1m spets är mycket mer än 9cm... med tanke på att vi sitter i församlingshemmet är det dessutom inte läge att bruka ett språk man annars kan förvänta sig av mig i knypplingens hetta... man kanske bör ta med sig öronproppar i förebyggande syfte, för känsliga öron menar jag... tror du Gud gillar ceriserosa öronproppar?!


4 kommentarer:

 1. Jag är så imponerad att jag knappt kan formulera det. Har redan, hoppas jag, skrivit hur fantastiskt det är att du gör din egen folkdräkt. Och nu. Knyppling!
  Respekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, tack! Jodå du har skrivit det tidigare! Jag hävdar fortfarande att du ska se det innan du låter dig imponeras till mållöshet! Man tar så små steg framåt hela tiden att det inte hinns med att göra fel! Knypplingen är en chansning i tålamodsprövning, helt klart, men jag kommer att vara mer nöjd när jag är klar. Mest respekt till mina drktsömnadskamrater skulle jag vilja säga! =)

   Radera
 2. knyppla? som hon i barbapapa? låter komplicerat men lycka till :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knypplas det i Barbapapa? Det har jag missat! Men ja, om de gör spets så är det samma slags knyppling! (tror kanske bara det finns en sort)... inte så komplicerat när man väl är igång men tålamodsprövande... ujujuj! =)

   Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!