söndag 8 januari 2012

Inte nog med att jag är ödmjuk...

... jag är jäkligt bra på att laga mat också!


Iallafall om jag får säga det själv! Gjorde kyckling och blomkålspuré till middag... busenkelt och alldeles förträffligt gott!

till 2 portioner (blir middag imorgon kväll också då jag har pass och kommer hem sent och galet hungrig)

2 kycklingfiléer
salt, peppar
cayennepeppar
olivolja
1 litet blomkålshuvud
ca.1 dl grädde

Sätt ugnen på 200grader, häll olja i en ugnsfast form och lägg i kycklingfiléerna, salta, peppra och ja, det röda på bilden på kycklingfilén är cayennepeppar... (jag har ingen hejd... men det är gott!). Sätt in i ugnen och låt stå tills kycklingen är klar (dvs. inte rosa inuti).

Under tiden, dela blomkålshuvudet i mindre bitar, lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka i ca.10min, tills blomkålen är genomkokt och mjuk. Häll av vattnet, häll på grädden, salt, peppar och mixa med stavmixern... det gröna på bilden är lite persilja... så du inte ska tro att jag skippar grönsakerna!

2 kommentarer:

  1. Mums! Blomkål måste jag testa att mosa någon gång, det lär vara gott! :)

    SvaraRadera
  2. Åh, det är såååå gott!!! Men glöm inte grädden! =)

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!