lördag 28 januari 2012

hemma-spa

ja, det tycker jag nästan man kan kalla det..Ordet SPA kommer från latinets ”salus per aqua” och betyder tydligen "hälsa genom vatten"...


hörnstenarna till dagens spa är enligt en sida jag hittade hälsosam föda, träning, mental balans samt ansikts- och kroppsvård... och sammanfattar jag dagen hittills så tycker jag mig ha lyckats!


Hälsosam föda - stekt fläsk och två ägg, avrundade med två bitar Marabou Premium Orange (det var bara två bitar kvar, annars hade det säkert blivit fler... jag är kass!)
Träning - spinning
Mental balans - tjo och tjimm på passet, ömsom skriker man och ömsom peppar man att le större, massa kramar med C, härliga samtal med deltagare och sedan ett roligt telefonsamtal med F... det är bra balans i den mentaliteten!!!
Ansikts- och kroppsvård - tog en lååååång, härlig, varm dusch när jag kom hem och hade ätit... hårinpackning, peeling och hela konkaronget!!! lyxdusch kan man nog även kalla det...  efteråt droppade det kondens från taket, speglarna var helt tokimmiga, ja även kaklet och skåpsdörrarna... massor med body butter (mango, för dig som antecknar noggrant) och ett sammelsurium av olika doftljus och sån där aromalampa med eteriska oljor...


the Body shop body butter  - Mango


så nu skrotar jag runt i en OP, doftar mango från topp till tå, håret sitter uppsatt i en knut under en mössa och jag inser att jag inte alls kommer att ge mig ut igen idag (som jag annars hade planer på, tänkte ju åkt lite skidor)... jag blir här, helt enkelt... i värmen (fast det är ruggigt kallt i min lägenhet igen... fattar inte varför) och softar runt medan tvätten tvättas i tvättstugan och resväskan skall packas inför imorgon...


Jag känner faktiskt att förmiddagens tur till gymmet, alla goa deltagare och deras energi gett mig allt jag behöver för att denna dagen skall vara så bra den nog nästan kan bli! Jag hade 27 deltagare idag, inget konstigt med det kan tyckas, om det inte vore för den lilla detaljen att vi bara har 25 cyklar... men de fick köra på walkersarna istället... hade inte godkänt det i vanliga fall, men jag vet att båda har gjort det förrut och har koll på sig själva och allt sånt där... hade inte mage att säga nej helt enkelt, när det funkade... fast de fick lova att inte hålla tempot! Ett riktigt roligt pass idag, tackar som frågar! goa, fokuserade deltagare som gör som jag säger nästan hela tiden! 


Kom på att bilden på mitt arrangemang (är inte så lite nöjd som du märker) kanske var för mörk... har ingen taklampa i vardagsrummet och lamporna jag har i fönstren lyser inte upp jättemycket... så här är den igen. Är så himla nöjd med att få till lite grönska i rummet, pga tavlan bakom så är det inte helt enkelt med vad man ska ha uppe på skåpet där (tavlan står på skåpet också och är gjord för den platsen så den får liksom få vara kvar, skåpet är för övrigt två 80x120 köksskåp med applåd-luckor, saknar dock en bänkskiva el dyl. men det kommer så småningom, när jag bestämt mig för hur jag vill ha det!)





2 kommentarer:

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!