tisdag 17 januari 2012

ett mat- och sov-inlägg

jo, jag vet, det handlar mycket om att äta och sova just nu... lite som jag skrev tidigare idag... men just nu är det ju så roligt att laga mat igen... så roligt att jag idag fixade ihop ett eget litet kollijox... lite "man tager vad man haver-känsla"... blev galet bra... och för en gång skull kom jag ihåg att fotografera under tiden också!

vet inte riktigt vad jag ska kalla det... måste allt ha ett namn??? nä, då säger vi så... namnlöst men gott!

till 2 portioner

300g putsad, benfri kottlettbit
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 msk dijonsenap
½ msk japansk soja
½ tsk kinesisk soja (för färgen, men den kan man skippa!)
1½ dl grädde


Brysselkål

börja med att rensa brysselkålen, plocka bort fula blad osv. Lägg i en kastrull, täck med vatten, koka upp och salta vattnet, koka tills brysselkålen är lagom mjuka 5-10min. Fixa grytan eller vad vi ska kalla den under tiden brysselkålen kokar klart!




Strimla köttet, hacka löken och vitlöken, bryn i stekpanna i oljan. Köttet först och när det fått färg, sänk värmen något, lägg i löken och vitlöken och låt bli mjukt och lite genomskinligt.


Häll i dijonsenap, soja och grädde, rör om och låt puttra tills grädden reducerats en aning.



galet gott! Lite salt, men det behöver man ibland! Har man inga restriktioner om kolhydrater och sådär så kan man självklart ha potatis eller pasta till!!!


Det var så himla roligt att laga mat idag, allt gick som på räls... som om jag hade alla hästarna i samma tygel på något vis... fabulös känsla! Frågan är väl bara när jag ska komma att gå och lägga mig idag... sovinlägget kanske dröjer ändå!

2 kommentarer:

  1. Mmm.. Namnam! Shit, vad hungrig jag blev! Borde prova det där med brysselkål....

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, det är riktigt gott! Och det där lilla knepet med dijonsenap i sås... det är riktigt bra! (jag har börjat använda det i allt nu!)

      kram!

      Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!