vet inte riktigt vad jag ska kalla det... måste allt ha ett namn??? nä, då säger vi så... namnlöst men gott!
till 2 portioner
300g putsad, benfri kottlettbit
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 msk dijonsenap
½ msk japansk soja
½ tsk kinesisk soja (för färgen, men den kan man skippa!)
1½ dl grädde
Brysselkål
börja med att rensa brysselkålen, plocka bort fula blad osv. Lägg i en kastrull, täck med vatten, koka upp och salta vattnet, koka tills brysselkålen är lagom mjuka 5-10min. Fixa grytan eller vad vi ska kalla den under tiden brysselkålen kokar klart!
Strimla köttet, hacka löken och vitlöken, bryn i stekpanna i oljan. Köttet först och när det fått färg, sänk värmen något, lägg i löken och vitlöken och låt bli mjukt och lite genomskinligt.
Häll i dijonsenap, soja och grädde, rör om och låt puttra tills grädden reducerats en aning.
galet gott! Lite salt, men det behöver man ibland! Har man inga restriktioner om kolhydrater och sådär så kan man självklart ha potatis eller pasta till!!!
Det var så himla roligt att laga mat idag, allt gick som på räls... som om jag hade alla hästarna i samma tygel på något vis... fabulös känsla! Frågan är väl bara när jag ska komma att gå och lägga mig idag... sovinlägget kanske dröjer ändå!
Mmm.. Namnam! Shit, vad hungrig jag blev! Borde prova det där med brysselkål....
SvaraRaderaKram!
ja, det är riktigt gott! Och det där lilla knepet med dijonsenap i sås... det är riktigt bra! (jag har börjat använda det i allt nu!)
Raderakram!