fredag 13 januari 2012

Matlagning = livsfara!!!

Eller ja, det kunde ha blivit! Jag skulle fixa lax i ugnen till lunch imorgon... min vana trogen så kör jag ugnen på ganska hög värme, varmluft... olivolja i formen med laxbitarna... efter ett tag känner jag hur det luktar lite bränt... och osar lite från ugnen... det var nog tur att jag var i köket och rörde ihop lite coleslaw (till lunch imorgon) och sedan även en tonfiskröra... tur att tanten var hungrig helt enkelt... för annars vet man ju inte när det hade kunnat börja brinna! Min brandvarnare ligger på ett skåp, i brösthöjd... tror jag måste skruva upp den i taket om jag ska fortsätta att laga mat såhär frekvent...

Men jag måste ju tipsa om en enkel "till-rätt" om du vill äta kolhydratsfattigt!!! Coleslaw var supergott! jag är ingen hejjare på majonäsiga röror... vi har aldrig ätit en massa sånt hemma... men denna blev riktigt bra, rikigt god till massa sorts mat kan jag tänka mig och inte sådär värst farlig heller, inte ens för någon som tänker annorlunda än jag! (?) eller jo, kanske... men, men... livsfarlig är den ju iallafall inte... det är ju ingen ugn med i görningen...

Coleslaw by Minininis
strimla en bit vitkål fint (ca 2dl) samt en halv rödlök (eller charlottenlök) jag hade inget av det hemma så jag skippade löken helt... rör ihop 1tsk dijonsenap, 1msk majonäs och 2 msk gräddfil + salt och peppar och vänd sedan ner vitkål (och lök.)

slänger med ett till tips... inte heller den direkt livsfarlig... iallafall inte i brandfarlig!

Tonfiskröran, by samma Minininis blev kvällens middag... slappt, men gott!
1burk tonfisk (i vatten, men pressa ur vattnet med locket)
lite strimlad vitkål (för crunchigheten... den låg framme på köksbänken... man tager vad man haver!)
½ tsk dijonsenap
1 msk majonäs
2 msk gräddfil
peppar

rör ihop... ät... jag åt utan något till... är riktigt gott... ser kanske inte så belevat ut, men det gör ju inget när ingen annan ser på!

God Natt mina vänner! I natt, som är en natt efter två galet roliga pass, hoppas jag få sova som sig bör, utan extraknäck på något provisoriskt spädbarnsdagis i någon gammal lägenhet med inredning från 70-talet och en massa hundar kring benen... I natt vill jag få sova utan någon annan sysselsättning än just sovandet...

4 kommentarer:

 1. Det lät gott med coleslaw!
  Jag har en gammal rödkål hemma, så den livar jag nog upp efter ditt recept!
  Hoppas du fick sova inatt!

  SvaraRadera
 2. Coleslaw är gott, ditt recept ska jag testa. Blev oljan för het eller var det fel på ugnen?

  SvaraRadera
 3. Coleslaw har jag bara ätit, aldrig gjort själv. Men det lät ju enkelt! :-D

  SvaraRadera
 4. Ting - rödkål är ju jättegott, blir säkert suveränt, man kan ju ha i lite morot också, för färgen, men det behövs ju knappast till rödkålen!

  Singelmamman - jag tyckte det blev bra! Men ugnen är det nog inget fel på... mer på hon som styrde upp det hela... oljan blev för varm... formen stod för högt upp kanske? har lärt av det misstaget nu tror jag iallafall... man kan ju alltid hoppas! =)

  Västgötskan - busenkelt att göra själv! tänk va gott till sommarens grillande! =)

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!