söndag 22 januari 2012

Fortsätter att skämmas

...men inte för att jag ätit godis eller så, nej, nej, det var igår, det har jag dragit ett sträck över nu och kör stenhårt på någon GI/LCHF-variant jag inte riktigt vet vad jag ska kalla den... det började som en GI-rivstart (som ju faktiskt är väldigt lik en LCHF-diet om man byter namn på den, typ) och eftersom det känns lättare att skippa kolhydraterna ( kolhydrater finns i "allt" men jag menar skippa de största källorna, pasta, ris, potatis, bröd, kolhydratstäta grönsaker, frukt, socker osv.) än att äta lite sånt, men inte sånt... så fortsätter jag nog såhär ett tag till.

Hellre då att jag kan ge mig tillåtelse till en candycocktail en gång i månaden... Pasta, ris och potatis har jag inte ätit mycket av de senaste åren ändå... inte bröd heller... frukt däremot... men det får kalasbra med en paprika istället! Eller en tomat! Eller ett hårdkokt ägg!

Man behöver inte äta en massa fett heller, sådär så det känns som om hjärt-kärlsjukdomarna kommer som ett brev på posten menar jag... det finns bra fett att äta... och när man är medveten om att man SKA äta fett, då tror jag nästan man äter mindre av det än när man inte gör det, fokuserar alltså!

Men det är inte därför jag ska skämmas idag... nä, skammen kommer för att jag, kvart över två fortfarande inte gått utanför dörren... det är snö... SNÖ!!! jag är så lycklig för att den äntligen behagade komma och besöka oss här på västkusten... och så pallrar jag mig inte ut! DÅLIGT!!! Vansesinnigt dåligt till och med!!!

Egentligen skulle jag ju till Trestad och hämtat något auktionsinrop farmor har gjort, men de ville inte ge sig ut i snögloppet med bilen... och jag är tydligen för liten för att köra deras stora bil... kanske kunde man lägga en kudde så jag skulle nå upp, men nä, bilen är för stor och jag är inte van vid en så stor bil eftersom jag kör en så liten bil själv... Ta min bil? Nä, det är uteslutet, den är ALLDELES för liten! Det är ju tur att hon har några kaffeserviser sedan tidigare så de slipper dricka kaffet direkt ur kannan!

Jag borde vara ute på Lysegårdens golfbana och göra spår om det inte redan är spårat... så som jag längtat... men jag pratade med pappa och han trodde inte det var spårat och framförallt skulle han inte med ut... då stöp jag i motivationen... är inte så bra på att åka och vill absolut inte åka själv, det är inte för därför jag åker liksom...

Dessutom var det krassligt hemma hos dem... jag vill inte bli sjuk innan jag ska till München... stannar hemma och hoppas pallra mig ut på en promenad i det vackra vädret och den vackra snön!!! Men nu, off to tvättstugan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!