måndag 2 januari 2012

GI- dag 7

ja, jag har klarat en vecka, ínkl. nyårsafton och kanske framförallt nyårsdagen som för de flesta jag känner innebär godis, chips, pizza och coka cola... jag drack iofs en hel ranson och lite till cola light... någon last måste jag få lov att hålla fast vid! men i övrigt bara GI-mat... och du som är insatt förstår ju att det inte någonstans går någon nöd på mig... alls!

Idag var det lite jobbigt dock, hemma hos mamma och pappa... ett hus det alltid finns godis och kakor i... särskilt nu efter jul och nyår... då är det ingen hejd på det... efter visningen åkte jag med pappa hem till dem... hungrig såklart... då kan jag meddela att det krävs en hel del viljestyrka att stå emot... men så började jag räkna på det... sju dagar har jag klarat av... vore väl synd att förstöra dem nu då... fick fixat en skallös paj istället, på broccoli, paprika, tomat, pastrami, ägg, grädde och ost... smorde en form, la i alla grejer, toppade med riven ost och hopvispade ägg och grädde... in i ugnen 200grader i 40min... kalasgott!

Sedan var det dags att sticka till Partille för ett härligt pass... det märks att det är nyårslöften i luften... 30deltagare, 27reserver... det är helt galet! Och vilket pass sedan!! På riktigt höll jag på att börja gråta, fantastiskt, och fantastisk respons efteråt...

Man blir inte ledsen som instruktör av att en deltagare, som kämpat på bra med sig själv och cykeln under passet, efteråt kommer fram och säger att "Det är så trevligt på dina pass!"!! Jag vet att många instruktörer strävar efter att köra så hårda pass som möjligt, det gör inte jag, med hjälp av pulssystemet har vi ändå koll på att vi jobbar ordentligt och riktigt hårt stundtals... så då, när jag vet att de går därifrån och är nöjda med sin egen insats, kan jag tycka att det är galet trivsamt att de tycker att det är trevligt! Jag blir så lycklig!!! Än mer lycklig kanske när några kommer och frågar om man inte kan ta fler pass i veckan och vilken tid de där passen man har i Kungälv på onsdagar är, så de kan komma dit!

När jag kom hem hade jag redan förberett middagen för idag... samma som igår, kokt fisk med broccoli, sparris, sockerärtor och örtmajonäsröra... smackelibam i magen! Gott e de!


Och sedan hade jag visst köpt ett stort paket köttfärs också, igår alltså... planen var att göra en lasagne... det blev två, mitt utbud av lagom stora ugnsformar är tydligen lite skralt... 


Jag måste verkligen tipsa om den här lasagnen, den är supergod!!! Även om man inte vill äta GI jämt så kan man ju göra det till middag en kväll...

4 kommentarer:

 1. Åh, vad härligt att passet var bra. Måndagar säger du!? Jag skall se om jag kan komma som gäst snart. Är det kl 18?
  Kram

  SvaraRadera
 2. Sån lasagne brukar jag också göra och det är grymt gott :)
  Har du sett denna boken? Kanske kunde vara nåt för dig?
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9173630438
  http://www.kostdoktorn.se/pauluns-lchq-ar-har/

  SvaraRadera
 3. Petra - ja, precis! Säg till ett tag i förväg bara så hinner jag boka in en gäst! Hade varit riktigt roligt!!

  Catrine - åh, detta verkar ju jättebra! Tack för tipset! Det är ju så man vill leva, smalt men utan att dra på sig onödiga hjärt- och kärlsjukdomar! =)Ses vi på lördag? =)

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!