måndag 2 maj 2011

hemma igen!

...eller... "jag har bara druckit vatten två gånger den här helgen.... en gång va det inte ens meningen"... vilken galet trevlig, rolig och helt vansinnig helg jag har haft! Tusen tack min älskade vän och alla nya toktrevliga bekantskaper!!!

resan upp till Hemsedal är en resa i sig kan man säga... ett härligt gäng som hade svensexa va med i bussen, av dessa tre av mina gamla vänner från IHM, och med sig en DJ... det va party HELA vägen upp! Väl framme va vi ganska möra, fick vår stuga, fördelade rummen, landade och satt och spelade gitarr och sjöng till sent, sent, sent. Så mysigt att inte sitta själv med gitarren och sjunga till, att sjunga tillsammans och hitta den där goa stämningen!

Att åka snowboard är kanske inte min bästa gren... än... har vurpat mer än jag har åkt... snön slingrade sig in överallt och hela jag va genomblöt. Svettig för att det faktiskt är galet jobbigt att ramla hela tiden... och blöt av snön jag körde ner huvudet i hela tiden... men oj va kul!! Mörbultad och blåslagen av alla fall, vurpor, handlösa kast man gjort ner i backen för att få stopp... höll på att få panik först, ville verkligen inte ens testa... alla andra åker ju så himla snyggt och kanske inte alls kommer ihåg hur det var att aldrig ha stått på en bräda tidigare...

men trägen vinner, Jennie i detta fallet, och tillslut kom jag upp en bit i knappliften... delvis med hjälp av liftkillen som höll mig i handen en bit upp i backen... och har man kommit upp så måste man tydligen ta sig ner också... det som är skoj när man är riktigt jäkla dunderkass på något är att man faktiskt ser framstegen ganska tydligt... och helt plötsligt så klarar man av att få stopp helt utan att trilla! bara för att sedan trilla när man glädjs åt det där stoppet utan trill... men sånt är det ju, livet alltså!

sen insåg jag även att de flesta faktiskt kommer ihåg hur det var att vara nybörjare och är dessutom väldigt hjälpsamma, kommer med tips och råd, förstår hur ledbruten man känner sig o.s.v. så det är liksom bara att vurpa på tills alla vurpor man ska ta sig igenom som nybörjare är avklarade... jag har en hel jäkla massa vurpor kvar... blev lite Slush Puppy-varning på mig där ett tag i fredags... men vad gör man inte... eller jo, det gör man när det känns helt hopplöst och man farit med näsan före i backen fyra gånger i rad... då tar man av sig brädan och går ner en bit tills det känns bra igen!

grillningen vid backen kan ha varit absoluta höjdpunkten på dagen... iallafall trodde jag att det var det att sitta i linne/sport bh i solen, dricka vin, grilla korv och umgås med sköna människor i 21graders värme och vara sådär galet trött i hela kroppen... tills vi kom upp till afterskin och det va typ samma sak, utan korvgrillning, med en kall Smirnoff Ice nedknödd i snön bredvid där man låg på jackan och bara hade det görgött och bandet spelade en massa bra musik... lyx...

och sedan fortskrider kvällen med god middag i stugan, lite folk som kommer förbi, en Irish Coffee i solen utanför, gitarrspel och sång med underbara människor som liksom bara är för goa! Livet på en pinne, helt enkelt!... som flickan sa... bara för att jag inte kan bli... älskar internskämt, blir inte mycket roligare än så liksom!

Man lär sig väldigt mycket om sig själv när man går utanför sin trygghetszon och umgås med nya människor... att det bodde en köksHitler i mig det har ju många anat... även att jag gillar att detaljstyra... men jag visste inte riktigt att jag det senaste året nog har byggt upp en ganska stark fysisk privatzon omkring mig... inte med snön dock... eller folk jag känner... det är dumt... tror jag...

Lördagen bjöd på nästan samma scenario som fredagen men snäppet bättre ändå... fast jag hängde längre i stugan... förhalade åkandet lite... men när vi väl kom upp till liften och killarna åkt iväg så fick jag faktiskt nästan klarat hela liften upp!!! Mycket mer självförtroende och trygghetskänsla dag två alltså! Jennie övade S-svängar med mig... fick nog till ett par iallafall... och en hel del vurpor, men ändå markant skillnad! Och sedan fixade jag faktiskt att åka hela vägen upp med liften två gånger... så galet nöjd!!! Några Slush Puppy vändor senare... eller snö-snortar-turer som man också kan kalla det... åter igen trivsam grillning i solen följt av after ski X 2 och sedan middag och samkväm i stugan.

idag har jag inte åkt... kroppen är full med blåmärken, det gör ont överallt och förmiddagen tillbringades istället till att packa och komma iväg från stugan, sedan grillade vi vid backen... satt i solen och njöt av livet innan det var dags att knalla bort till bussen och åka hem. En något lugnare bussfärd denna gången...  kolla på film, sova och läsa... gick förvånansvärt fort och längtan till nästa år har redan infunnit sig!

lägger upp bilderna jag tagit imorgon... blev tyvärr inte så många... har liksom inte haft riktigt sinnesnärvaron eller tanken på att ta kort... det har ju varit så himla mycket skoj som har hänt hela tiden!

Nu ska jag ta min arma lekamen och gå och knoppa... det ska bli skönt att sova i sin egen säng även om det inte kommer att bli alls så många timmar som man kanske skulle behöva... men själen är fullknödd med god energi nu iallafall så vad gör väl det?!







7 kommentarer:

  1. Åååh! Vad du har haft det bra!
    Det där med privata sfären... Den ändrar ju sig, beroende på hur man lever... Märker jag. Nu när jag lever ensam, klarar jag sämra av att folk är nära... Är det så du menar? Fast det är ju synd om man missar nåt mysigt pga det.. ;)))
    Sov gott! Gläder mig att se bilderna!
    Kramis!

    SvaraRadera
  2. Sov gott! Låter helt underbart, din helg. Och jag är väldigt imponerad av att du åkt bräda, jag har alltid varit för feg. Men kanske jag ska våga någon gång.

    SvaraRadera
  3. Åhh, äntligen hemma!
    Har liksom varit halv här hela helgen...
    Skönt att höra att du haft det toppen,det behöver du!
    Puss & kram

    SvaraRadera
  4. Vilken toppenresa det blev och välkommen hem.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Skönt att ha Dej hemma, fast ändå härligt att ha haft dej i Hemsedal där Du ju haft det helt otroligt gott och roligt. Det är ju vad Du är värd och behöver. Du ska veta att jag sett fram emot Din Norgeresa! :-) Kram Kram

    SvaraRadera
  6. Madeleine - Ja, helt galet gott! Precis så är det! jag har mycket högre tröskel nu som singel... jättedumt kanske faktiskt... det finns många söta snowboardkillar nämligen! Några bilder är ute nu! och jo, tack, jag sov som en stock! kram

    Singelmamman - ja, den har varit kanoners! haha, du skulle sett mig så hade graden av imponering sjunkit något, du hade traskat till uthyrningsstället direkt och vågat hänga med du också! Jag har nog satt lägstanivån redan faktiskt! =)

    Fia - tack min vän! Nu kan du känna dig hel igen! Själv känner jag mig ledbruten... men det är rätt gött det också! Som en souvenir från en toppenhelg helt enkelt! Men hånglandet blev det inget av... och jag som hade lovat... puss & kram

    Petra - ja, absolut! Tack!! hoppas ni haft en superduperhelg också! kram

    Mamma - Tack, ja, jag behövde detta... helt galet mycket behövde jag det! Skulle lätt kunnat tänka mig en dag till! tack för allt! puss o kram

    SvaraRadera
  7. När jag vaknade i morse trodde jag nästan att jag var i Hemsedal. SNÖ i Maj!
    Jag är glad att din resa blev så lyckad. Tänk vad goda vänner förgyller livet. Dom är bara bäst! Livet kan allt vara bra härligt ändå...Kram Gabrielle

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!