söndag 15 maj 2011

Det är inte lätt...

...men det behöver ju inte vara så svårt heller... bara man kunde låta bli att krångla till det så förbenat för sig själv... jo, jag inser också att jag gör det... krånglar till det... fokuserar fel och fastnar för omöjligheter... eller iallafall möjligheter som är krångligare än nödvändigt att nå... som ett barn som bara vill leka med leksaken någon annan leker med liksom... fast jag vill inte ha någon leksak... jag vill inte leka... fast jag kanske borde leka... lite... nog om det, det kommer en festival om ett gäng veckor... jag får väl se till att busa lite då om inte tidigare!

efter att ha landat i stugan en sväng i kväll gick mamma och jag ut på stan och letade efter någonstans att äta... trodde faktiskt utbudet skulle vara något större en söndag, men ack vad vi bedrog oss... det va bara Sjövillan som var öppet vad vi såg... där brukar vi hamna så det kunde varit kul att testa något annat tänkte vi... men vi valde (?) nog rätt ändå...

jättegod mat och fantastiskt trevlig, söt och mysig servitör! Jag blev nästan lite förtjust kan jag meddela! Jättegullig och rar va han! Annars har jag tyckt att de tenderar att vara lite sisådär just på Sjövillan, men denna killen vände verkligen min uppfattning!

Maten var som sagt jättegod och vinet likaså! Och eftersom det började ösregna när vi satt och åt och jag hade propsat på att vi inte skulle behöva paraplyer med oss... fick vi lugnt sitta kvar och spana ut över Siljan och diskutera livets tillkrånglanden, mamma och jag... inte helt fel det heller!


Mamma åt en Zucchini-risotto med smörstekt Rättvikskantarell & grana padano...
jag åt fiskgryta med tomat, rotfrukter, granny smith äpplen
och honungsmelon samt chili aioli
(har hämtat infon från Sjövillans hemsida...
mjofsar sällan  ihop sådana beskrivningar på mat själv, som du kanske märkt!)

Sjövillan vid Siljans strand

Långbryggan... 628m lång, rakt ut i Siljan

dagens låt: Per Gessle - Tycker om när du tar på mig... fast egentligen skulle det varit Erik Linders version, men den hittade jag inte på youtube...
dagens dusch: eh, ja, kall/varm jetstrålar och kittlande sidostrålar... inte helt utan att man saknar en vanlig, hederlig dusch!
dagens frisyr: borst and go... favorit i repris från igår
dagens smink: mais oui!
dagens klädsel: jeans, svart linne, grön top, grå kofta, svarta converse
dagens planer: hälsa på faster Hervor och strosa runt i Mora... hann inte med Mora... får vi ta imorgon!
dagens vill ha: det jag inte kan få
dagens saknad: stämma
dagens drog: socker
dagens träning: övat lite gitarr... framför allt har jag stämt gitarren själv!!!
dagens måste: jag har inte så många måsten ju
dagens dricka: vatten, rosé och vitt
dagens mat: Sjövillans fiskgryta med aioli... smaskens!
dagens mående: trött men tillfreds


Nu har mamma gått och lagt sig, jag sitter ensam vaken i vår lilla söta stuga... ska strax krypa till kojs jag också... blir så mycket enklare om vi har samma dygnsrytm på ett ungefär...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!