onsdag 18 maj 2011

det är då fasiken!!!

Att det inte verkar finnas något litet sött torp till salu i närheten till mig som jag kan få ha som tillflyktsort… hade så gärna haft en egen liten stuga på landet med rinnande vatten och utedass… att åka till över helgerna, några veckor på sommaren osv… så pass nära att det bara var att sticka dit på kvällen och kika till liksom… så kunde jag koka rabarbersylt och plocka blommor, bjuda hem vänner för grillkvällar och bjuda på saft och bullkalas… sitta i solen och bara drömma mig bort till framtiden… på vintern kan man sitta där under en pläd framför vedkaminen och dricka te…

knarrande trägolv ska det vara… och en diskplats på utsidan... så man kan stå i solen och diska när solen skiner om man vill... rinnande vatten inomhus, men det behöver bara finnas kallvatten...varmvatten kan man koka upp... Några äppleträd, något plommonträd och kanske bigarråer… rabarber såklart, vinbärsbuskar och krusbär… och plats för ett litet grönsaksland där man kan sätta potatis och odla lite grönsaker… Lite skugga från träden intill och självklart inga nära grannar… insynsskyddat och nakenspringarvänligt…

bild lånad från hemnet
men allt som finns på hemnet i närheten är dels fult och med 50-60-70-talscharm… vilket ju i mina ögon är lite samma charmnivå som ingen alls… dels dyrt som skam för att vara det där oskarmiga… och skulle man någon gång få syn på ett charmigt hus så ligger det fel, med alldeles för mycket skugga och alldeles för mycket mygg… eller alldeles för långt bort… och för långt bort är ingen idé för då kommer jag bara att vara där väldigt sällan… själv… något sånt här skulle jag vilja ha… alldeles lagom stort…  fast med rinnande vatten och liggandes i närheten… det får max ta 30-45min med bil liksom…  gång/cykelavstånd till en sjö vore trivsamt… eller havet, men det är absolut inte nödvändigt!

2 kommentarer:

  1. Det va inga dåliga krav ;) När ska den där promenaden bli av? Jag kan nu på fredag om du kan Pöss!

    SvaraRadera
  2. haha, nä, jag har lite krav... fast ändå tycker jag att jag är ganska sparsmakad... utedass och rinnande vatten liksom... det är inte hottub och massör jag vill ha... för det kan man skaffa till senare! =) Jag kan kanske på fredag... har ett litet projekt i helgen som jag eventuellt måste fixa inför... och jag styr inte helt själv när det där fixandet kan ske... men vi kan väl kolla på det?! Annars så kan jag nog på söndag kväll! Pössen!

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!