tisdag 31 maj 2011

Ju mer man tänker...

... ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar... Som Nalle Puh hade sagt... och så är det nog bannemig med textilkunskaperna också... det slutar liksom aldrig att trilla in mer saker man tydligen ska kunna... det blir bara mer och mer ju mer vi läser, ju längre vi gnussar våra hjärnceller och drillar dem till att förstå, komma ihåg och ta in allt... hela mitt väsen gör uppror och vill snart skrika "nej!!" åt den här j-la tentan... åt det här jäkla hittepået att det vore käckt att forkovra sig lite extra... lära sig lite mer om det man jobbar med... och ja, du som känner att du börjar nynna sånger ur Kristina från Duvemåla gör alldeles rätt... "hela mitt väsen... osv" är från Du måste finnas... fantastisk sång... uj uj  uj va jag grät!

Till strax efter nio satt vi idag, till slut vet man inte på vilket område man är utan det duggar mest frågor om lite allt möjligt känns det som... korvstoppning kallas det visst... och inte på något bra sätt tror jag! Känner mig helt tom... fast fullmatad... det ska bli så gott när detta är över... när man, om man, kan lägga undan pärmen med alla kompendier och böckerna och bara ha att återgå till vid tillfälle...
idag har jag liksom inte hunnit eller orkat drömma om något annat än tentan... inte det minsta lilla husdrömmeriet... inte den minsta lilla funderingen på hur en snowboard i min ägo skulle komma att se ut... och absolut inte någonting om en romantisk solsemester... jag vill bara ha ledigt just nu... utan en massa måsten... jo, det får gärna finnas måsten föresten, men jag får gärna ha bestämt mina måsten själv... ett av dessa är att jag måste läsa igenom några av kompendierna innan jag somnar... så det ska jag göra nu... och drömma om Nalle Puh...
och när Puh ändå är på tapeten så tycker jag att denna passade bra också...
Underskatta inte värdet av att göra Ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.

3 kommentarer:

 1. Håller tummarna att tentan är lätt som en plätt efter allt pluggande. Du fixar detta, Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Men tänk på att allt slit brukar vara värt det i slutändan! Lycka till på tentan! Kram

  SvaraRadera
 3. Korvstoppning är rätt ord!

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!