|
Det är tur att man inte ser trött ut! |
Jag gjorde det! Jag har nu slagit in alla julklappar, "två små röda luvor", "bjällerklang" och "Ave Maria" har gått varma, jag har diskat, jag har norpat ett par pepparkakor och jag sitter nu och avnjuter en mugg med glögg... inte en glöggmugg med glögg, nä, jag går all in... stor temugg... det kan man ju, som bekant, göra på lättvinsglögg... gå all in alltså!
NU blir det sängen... god natt på er alla!
Och du, vet du va en sak till!!! Detta är mitt 700de publicerade inlägg... tro mig, det finns några till som aldrig blivit publicerade... tur är väl kanske det... men iallafall 700... undrar hur många ord det är???
Wow, grattis till alla inlägg!
SvaraRaderaMååånga! :-)
SvaraRaderaJag har inte vågat kolla hur många inlägg jag har gjort... (Kanske ska kika?) :-O
Efter torsdagens spinningpass kunde jag inte sluta tänka på chilikola och här kommer som utlovat min version. Nu har jag ju för mig att du inte är nån älskare av mörk choklad men det kan ju finnas andra som är det :)
SvaraRaderaGrundreceptet till kolan kommer från min favoritbok, Chokladpassion av Jan Hedh.
100 g vispgrädde (1 dl)
150g socker
150g svensk honung
100g mörk choklad 70%
En nypa chili- eller cayennepeppar
Till doppning:
200g mörk choklad
1. Häll grädde, socker och honung i en liten tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning.
2. Pensla ner kanten på kastrullen med kallt vatten för att förhindra kristallisering av kolan. Skruva ner värmen och koka under omrörning till 120 grader
3. Finhacka chokladen och rör ner i kolasmeten. Koka vidare till 118 grader.
4. Häll kolan folieform klädd med bakplåtspapper. Låt stelna (helst till nästa dag)
5. Smäl chokladen. Slå ca 2 msk ovanpå kolan. Stryk chokladen fram och tillbaka tills den stelnat.
6. Dela upp i fyrkantiga bitar. ca 2x2cm.
7. Doppa sedan pralinerna i chokladen med en gaffel.
Helst ska man använda temepererad choklad men orkar man inte det så går det lika bra ändå!
Jag använde chilipeppar men tydligen alldeles för lite så snåla inte :) Det finns ju mörk choklad med chilismak också så det borde ju gå fint att använda den.
Kram!