Har bakat ur det sista på pepparkaksdegen nu... Ett par plåtar vanliga pepparkakor och sedan även en liten variant på Skånska Pepparkakor som jag hittade i bloggen Söta Saker. Det jag gjorde som variant var att jag hade lite mindre pepparkaksdeg än angivet mått... och körde ägg och pepparkaksrivet i Kitchenaiden till en smidig smet/deg. Blev supergoda, som någon korsart av mjuk pepparkaka och mandelkubb eller jag vet faktiskt inte... men såååå smidigt att göra av det sista av pepparkaksdegen på som man inte orkar baka ut!
Dessutom har det hänt något med mig... i vanliga fall hade jag haft mycket mindre deg till förfogande eftersom stor del av degen brukar ätas upp... men i år är det nästan sorgligt vad lite deg jag har ätit... tror det beror på att jag äter krom-tillskott... det sägs mindra sötsuget... jag har aldrig tyckt att det stämmer tidigare, men då kanske jag inte har testat det så länge heller... efter ett par dagar brukar man kanske inte märka skillnad, men nu, tre-fyra veckor senare så tycker jag mig faktiskt se en viss skillnad i beteende kring godis och sötsaker. Jag äter det fortfarande, och jo, jag blir sugen, men det finns grader i helvetet liksom!
Pepparkaksgrisar, det var fint. Och så noga du gör, när jag och tonåringarna gör så blir det väldigt mycket deg mellan formarna.
SvaraRaderahmmm kanske krom man ska testa då.
SvaraRaderaSEn kanske ett cykelpass. Fast krom först ;)
Singelmamman - det är ren lathet som gör att jag är noga med hur tätt jag sätter formen... orkar ju inte kavla deg så många gånger! =)
SvaraRaderaF - ja, Krom är görbra! Men det är spinning också, så ja, börja med krom NU, ta spinningen i januari!