lördag 17 december 2011

glöggmugg... sluggblugg...

jag förstår inte det där med storleken på glöggmuggar! Ärligt talat... tycker vi inte om glögg?? Varför ska man då dricka det i så små muggar??? Det svalnar ju snabbare då... och man får fylla på och fylla på hela tiden... nä tacka vet jag min Swedish grace jumbomugg...där behöver man inte fylla på så ofta... kanske ställa in i micron ibland och värma på, men hellre det! Och det är väl lika bra att jag påpekar att det är lättvinsglögg jag dricker såhär... inte starkvinsglögg... där ser jag syftet med storleken... storleken har helt enkelt betydelse... men låt det vara  i relation till alkoholmängden kan jag tycka!!!


Har bakat ur det sista på pepparkaksdegen nu... Ett par plåtar vanliga pepparkakor och sedan även en liten variant på Skånska Pepparkakor som jag hittade i bloggen Söta Saker. Det jag gjorde som variant var att jag hade lite mindre pepparkaksdeg än angivet mått... och körde ägg och pepparkaksrivet i Kitchenaiden till en smidig smet/deg. Blev supergoda, som någon korsart av mjuk pepparkaka och mandelkubb eller jag vet faktiskt inte... men såååå smidigt att göra av det sista av pepparkaksdegen på som man inte orkar baka ut!

Dessutom har det hänt något med mig... i vanliga fall hade jag haft mycket mindre deg till förfogande eftersom stor del av degen brukar ätas upp... men i år är det nästan sorgligt vad lite deg jag har ätit... tror det beror på att jag äter krom-tillskott... det sägs mindra sötsuget... jag har aldrig tyckt att det stämmer tidigare, men då kanske jag inte har testat det så länge heller... efter ett par dagar brukar man kanske inte märka skillnad, men nu, tre-fyra veckor senare så tycker jag mig faktiskt se en viss skillnad i beteende kring godis och sötsaker. Jag äter det fortfarande, och jo, jag blir sugen, men det finns grader i helvetet liksom!

3 kommentarer:

 1. Pepparkaksgrisar, det var fint. Och så noga du gör, när jag och tonåringarna gör så blir det väldigt mycket deg mellan formarna.

  SvaraRadera
 2. hmmm kanske krom man ska testa då.
  SEn kanske ett cykelpass. Fast krom först ;)

  SvaraRadera
 3. Singelmamman - det är ren lathet som gör att jag är noga med hur tätt jag sätter formen... orkar ju inte kavla deg så många gånger! =)

  F - ja, Krom är görbra! Men det är spinning också, så ja, börja med krom NU, ta spinningen i januari!

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!