måndag 12 december 2011

Den här bloggposten innehåller nötkräm

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.


fotograf/UNICEF
Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

5 kommentarer:

 1. Jättebra att du skickar en tankeställare.
  Jag har faktiskt dem sista tiden gett bort bort getter å vaccin å sådana saker i födelsedagpresent. Minst kittla bra som en meningslös grej,och det blir uppskattat.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jättebra att du skickar en tankeställare.
  Jag har faktiskt dem sista tiden gett bort bort getter å vaccin å sådana saker i födelsedagpresent. Minst kittla bra som en meningslös grej,och det blir uppskattat.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Nu har jag gjort som du Nina! Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Hej Nina!
  Tack för tipset!
  Det blir lite annorlunda julklappar i år. Bra att Du skriver om så här viktiga saker och "länkar" vidare, eller vad det nu heter när man bara kan trycka sig vidare.....
  Kram
  Mamma

  SvaraRadera
 5. Så många bränder det finns runt om oss som måste släckas. Nära och långt borta. Bra att du engagerar!
  Kram!

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!