torsdag 15 december 2011

fabulöst gott!

För några veckor sedan hade någon skrivit på facebook att de hade kokat knäck med rivet citronskal... inspirerad av detta, men i brist på citroner... tog jag och rev av det ytterska på apelsinskalet (så finrivet det bara går!) på en liten apelsin.

blandade ihop en vanlig omgång knäck (2dl strösocker, 2dl ljus sirap, 2dl grädde) i kastrullen och lät koka upp, efter ett tag tjongade jag i apelsinskalet också och lät allt sedan koka till 125-127grader... tog av från spisen och skedade upp i formar... så in i hoppsan smaskens!

så där har du två tips till, apelsin eller citron-skal!

Funkar som rebus också! (som jag självklart är lite extra stolt över... typ... kanske... eventuellt... Inte alls möjligtvis...)

3 kommentarer:

 1. Låter ju (faktiskt) riktigt smaskigt! :-)

  SvaraRadera
 2. Nu får du sluta med dina recept! Jag hade ju bestämt att jag skulle göra så lite godis somm möjligt i år men nu börjar listan bli ganska lång :)

  SvaraRadera
 3. Västgötskan - ja det blev riktigt lyckat, lite mer vuxen smak än helt naturell... fast bara lite vuxet =)

  Catrine - ojoj, vilken tur att det nog, kanske, eventuellt var det sista då... kanske... själv ska jag fixa choklad tryffel och kola också... pepparkakorna ska bakas ut ikväll tror jag... kan hända jag slänger in något mer recept, men då får du blunda för det, eller byta ut i listan! =) Ses vi imorgon??!

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!