tisdag 27 december 2011

med risk för att bli tjatig

redan första dagen så tänker jag även berätta vad jag ätit till middag idag... sedan ska jag sluta fylla varje inlägg med matsnack, jag lovar!!! Men det var så galet gott, och jag undrar lite... nä mycket... varför jag inte gjort detta tidigare? Varför har jag tutat i mig själv att jag tycker att det är så tråkigt och träligt att laga mat till mig själv? Varför skulle det vara okej att slarva bara för att man är ensam... är det inte straff nog???!!! Jo, bannemig!

Så nu ikväll har jag, sedan jag kom hem från gymmet och med farmor i telefon fixat en smarrig middag sådär på en höft, inspirerad av min fina bok

Stekt rödspätta med stekta grönsaker och örtmajonässås

2 rödspätta filéer (ganska små så kanske totalt 150g)
5-6 broccolibuketter (frysta, små alltså, eller ja, lagom små)
5-6 sparrisar
1 liten handfull sockerärtor
1msk majonäs
2msk gräddfil
dill, persilja, gräslök
salt och peppar
smör att steka i

tinade först fisken och grönsakerna en snabbis i micron (eftersom jag gått lös i frysdisken när jag handlade), smälte smöret i stekpannan och la ner fisken och broccolin, sedan när det var dags att vända fisken så la jag även ner sparris och sockerärtor. Salt och peppar på.

blandade örter, majonäs och gräddfil till en sås.

Voila!!!

jodå, fisken är där under, bakom grönsakerna och såsen!
Jag tror bannemig jag har ett nyårslöfte i detta... att inte försumma mig själv med att slarva med maten! För det är ju när jag slarvar som det blir galet... det är ju när jag slarvar som jag blir största godisråttan i mannaminne... nu jädrar... och du, märker du att jag verkar ha fallit tillbaks i gamla ovanor, säg till på skarpen!

3 kommentarer:

  1. Nej nej, inte sluta med matpratet. Försätt istället att lägga upp recept. ;)

    SvaraRadera
  2. Haha. "Försätt"? Jävla iPhone! Fortsätt, ska det så klart va!

    SvaraRadera
  3. Åh, rödspätta som är såååå gott! Mmm! :-D

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!