söndag 18 december 2011

Ett hett, lite segt tips!

Om du inte har kokat kolan än... dutta i lite cayennepeppar... supergott!!! Choklad och chili är ju en välkänt lyckad kombination... jag stod där i köket och kom på att det ju måste gå superduperbra även i chokladkola... voila!!! Galet gott! Har självklart lagt receptet på min julreceptssida också, där finns fler goda tips inför jul!

Chokladkola med sting

1dl ljus sirap
3dl strösocker
3dl grädde
1msk vaniljsocker
2msk kakao
en nypa cayennepeppar

rör ihop allt i en tjockbottnad kastrull, koka upp på medelvärme till 120-125grader, eller tills det klarar kulprovet, häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Skär i lagom stora bitar och linda in dem i smörpapper eller aluminiumfolie. Förvara i kylen.


Förlåt Catrine. men jag kunde inte låta bli... snubblar man över en genial idé så är det ju elakt att hålla den för sig själv... tänkte jag... och det är ju tanken som räknas! Dessutom sägs det ju att stark mat ökar förbränningen... så cayennepepparn kanske tar ut sockret, sirapen och grädden... kanske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!