onsdag 7 december 2011

gött att veta att man rört på sig

jo, för det känner jag att jag har... om jag nu inte var medveten om det igår menar jag... vaknade imorse med känningar i hela kroppen, typ... ja, inte i benen direkt. Men hela torson, mage, rygg, axlar... trött, tröttare, tröttast... att det fanns så många muskler man inte använder... eller inte använder på det sättet iallafall... det är fasiken knepigt!

Har varit helt slut i hela kroppen idag, inte alls samma känsla som efter ett spinningpass... men det beror nog på ovana... tänker jag iallafall... eller hoppas jag... lite av vart kanske...

hur som helst så kändes cykelpasset jag hoppade in på idag som en fysisk prövning, särskilt för ryggen... men det hjälps inte, det är bara att bita ihop och le... har man satt fan i båten får man ro honom i land också... L sa att jag pratade ovanligt mycket idag... kan nog berott på att jag försökte skingra tankarna... nog... antagligen... eller ja, så måste det ha varit!

Jo, du har helt rätt... utmaningen dag 17 var riktigt lattjo att genomföra efter det också... massor... men det går mycket bättre om man delar upp, jag lovar... testa du också om det börjar gå motigt!

Skönt att ha utsatt kroppen för lite nya utmaningar, det behöver den! Hur varierad är du i din träning? Själv är jag ju skrämmande enkelspårig egentligen, och uppenbarligen behöver jag rucka på det... Förr tränade jag allt som gjorde mig svettig och trött, ju jobbigare desto bättre... och var det inte tillräkligt jobbigt eller tillräkligt länge så ställde jag mig på löpbandet en stund också... det var innan jag blev instruktör, innan jag lärde mig om träningslära... att det inte alltid är kvantitet som gäller... att det väldigt sällan är det i träning just... idag borde jag glömma lite av de där kunskaperna och bara köra på... testa olika saker och hitta det goa i att svettas även utan ett headset och med huvudansvaret för gruppen.

För det är nyttigt att träna för sin egen skull också, att kunna släppa alla fokus förutom kämparglöden... som instruktör ska man ha koll på så mycket annat samtidigt... en del av jobbet jag älskar... men samtidigt så tappar ju träningen i sig lite gnista... jag brinner ju mer för mötet med deltagare och själva instruktörsbiten än för träningen idag... samtidigt så kan man nog inte vara instruktör och vara trovärdig om man inte brinner för de discipliner man instruerar heller... finns ju fler anledningar än brist på koordination som gör att jag håller mig till cykel och core liksom!!!

5 kommentarer:

 1. Jag FÖRSÖKER verkligen variera mig lite, men fastnar väldigt lätt i mönster. Jag (och många andra) är nog både omedvetet och medvetet vanemänniskor!

  Spinning är en nygammal kärlek! Likaså Body Pumpen (som legat lite på is under sommarträningens löpar-peak).
  Försöker komma iväg på box-pass, combat, core och yoga men det blir inte alltid som man har tänkt sig. ;-)

  SvaraRadera
 2. Ja, jag vet, man är så invand i sina mönster så det är nästan skrämmande! Förr ville jag alltid ha "min cykel" och många av mina deltagare är jättenoga med att få "sin plats"... vore nog nyttigt att bryta mönster ibland... men det är svårt... och jag är nog den siste att propsa på det!!! =)

  Spinning är ju min passion, BP gillar jag inte... blir bara arg! Och ja, resten var väldigt länge sedan jag testade... förutom core då! På Sportlife har vi ibland en utmaning som går ut på att man ska testa alla olika sorters gruppträningspass, DET är jättenyttigt! Det kan man ju ha sinsemellan i träningsgänget också!

  SvaraRadera
 3. Ha ha! Men varför blir du ARG på bp? *nyfiken*

  SvaraRadera
 4. haha, ja, visst verkar det galet? Jag vet inte... men jag tror jag tycker det är så jäkla jobbigt och enformigt... får inte alls den där endorfinstinna känslan... går rakt på adrenalin och blir förbannad... fast det kan jag bli när jag styrketränar också... när jag tränade med PT så var han ofta i riskzonen för min ilska! Men det var bra samtidigt, då tog jag i ännu mer!

  SvaraRadera
 5. Idag är det 18, jag har inte gjort dem ännu. Tar det på träningen ikväll istället. :-)
  Jag gillar inte heller Bodypump. Tycker bara att det är tråkigt. Blir nog faktiskt också lite arg. Men spinning, har jag tyvärr bara provat på en gång, men det gör jag gärna om!

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!