torsdag 8 december 2011

huvudsaken är att ryggen mår bra?!

eller hur va det nu igen??? För det gör den nog inte... eller jo, det gör den nog, men den är trött... lika trött som resten av jag... förutom min hjärna som tycker det är apkul att träna och instruera just nu och verkligen inte kan få nog... det är inte den bästa av kombinationer... inte alls så som man tänker om Mozarella och tomater... eller Glögg och pepparkakor... eller chevréost och honung... keso och banan... mjukglass och chokladströssel... märks det att jag är hungrig???

Men jag har full förståelse för att min hjärna inte håller med kroppen... jag förstår det mycket väl... den matas ju med endorfiner och glada deltagare, stimuleras till max, medan kroppen är den som får göra grovgörat... och i förkylningstider när det ringer ca. fem samtal/dag från anläggningar med frågan om man kan vikariera för någon förkyld ordinarieinstruktör, och det kommer dubbelt så många mail med samma fråga, då är det jobbigt att det är hjärnan som ska svara... för det är så lätt att man hör sig själv säga "javisst!"... fast jag har sällan möjlighet iofs... eftersom jag ofta har egna klasser... så det ena tar inte ut det andra på något vis...

Men det beror ju bara på att det är så galet kul! Ikväll har jag varit på Sportlife Nödinge, en helt fantastiskt mysig klubb med jättego personal och underbara deltagare... man blir glad bara man tänker på att man ska dit och köra core och cykel! Mitt pass slutar kl.19:30... strax efter nio klev jag utanför dörrarna... man vill liksom bara hänga sig kvar... den känslan tycker jag själv är väldigt viktig på en klubb, att det är socialt och mysigt också, alla ska liksom känna sig välkomna och hemma på något vis.

Sedan har jag kommit på ett litet knep också... och insett att jag blivit lite mera vuxen än vad jag varit tidigare... var tvungen att gå och handla ikväll... dödsdömt... jag vet... efter att ha haft pass sedan 17:45 och inte ätit något... iofs druckit en Gainomax efter passen för att mota Olle i grind lite på cravings när man går där i den stora mataffären och lockelserna hopar sig, nästan kastar sig ner självmant i korgen... så kunde jag ändå inte låta bli att köpa både en Ben&Jerry's (Half baked) och en påse Gott&Blandat-kola...

första tecknet på min nyvunna vuxenhet låg i att jag inte var så sugen på att kasta i mig hela påsen godis! (egentligen ligger den där vuxenheten lite tidigare, i de facto att jag köper en färdig påse och inte plockar lösgodis i värsta cravingstillståndet... även jag har insett mina begränsningar i behärskning, mycket enklare då att, Malaco, i detta fallet, redan har bestämt mängden liksom)... Att jag inte kastade i mig hela påsen direkt kan iofs komma sig av att jag inte tyckte att det var så vidare värst gott heller... men det brukar jag annars kunna ha överseende med och väluppfostrat äta upp ändå!

Det lilla knepet ligger helt sonika i att köpa godis man inte köpa godis man tycker om... fast då kan man ju lika gärna låta bli... ett litet bonusknep i sig helt enketl!

andra tecknet på min vuxenhet kom när jag kom hem och knappt var sugen på glassen, som jag ändå fått tillåtelse och övertygelse om att jag var sugen på och värd idag, ja från tredje part alltså... varken glassen eller jag var inblandade i det hela från början faktiskt, men jag är ju inte den som är den, gäller jag glass är jag oftast förste kvinna överbord  liksom! Och en futtig 0.5L B&J kan man väl få i sig på egen hand om man skippar middag!?! Lätt dessutom... man kanske inte mår toppen efteråt, men man ska ju leva i nuet och det är ju ett senare problem känner jag!

Men idag gjorde jag inte som jag brukar när jag vankar B&J... som jag brukar är att jag tar en kökshandduk om paketet (för att slippa frostskador i händerna) och en sked och äter som de gör på amerikansk film... och eftersom jag lärt mig att man inte ska frysa tinad glass så äter jag upp den... herregud, barnen svälter i Afrika, inte ska man väl slänga mat! Det lärde man ju sig redan på lågstadiet! Hur som helst, idag gjorde jag annorlunda... jag skopade upp, kanske 1/4 av paketet i en skål... resten la jag in i frysen... det är tur att jag sitter ner nu när jag ser det hela i skrift... jag blir änna chockad själv!

När jag tänker efter så är det nog ganska många som nu, eller iallafall gör kanske du det, tänker att, ja men, det är väl inte så konstigt om hon inte är så smal fastän hon tränar så mycket då, om hon äter en massa glass och godis jämt... nä, ett visst slarv med kosten har ju självklart sin betydelse! Men jag slarvar inte jämt... och jag äter ganska strikt på vardagarna, iallafall på dagarna! Men, men, man är olika... jag är lite också olika... och lite mer vuxen tror jag minsann... denna del av vuxenheten gör mig ingenting! Jag kanske till och med kan våga mig på att göra julgodis i helgen och hoppas på att det finns kvar av det till jul... kanske!

1 kommentar:

  1. Slarvar av och till med maten när jag är själv, jag med. Men jag ids helt enkelt inte. 18 utmaningsövningar är dock gjorda. Och det kändes lite lättare med armhävningarna idag, medan sit up var jobbigare. Olika det där. Sov gott!

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!