måndag 26 december 2011

tillbaka i verkligheten

ja, lite så känns det... hemma i Stenhålt, där jag är uppvuxen och där mamma och pappa fortfarande bor kvar, där är det som en liten bubbla av trivsamhet och gemytlighet, familjärt så in i norden och med lillebrors lilla familj på plats också så vet man tillslut inte till sig av mys och trevnad... På allra bästa sätt skall tilläggas!

Nu hemma i soffan igen, i den tomma och samtidigt fulla lilla lägenheten så är det helt tyst, ett element som behöver luftas porlar lite lätt... det är allt... många skulle säkert slagit på tvn eller satt på lite musik... jag njuter av tystnaden och stillheten i röran... för ja, jag prioriterade bort den där lilla detaljen med att städa innan jul... var ju så mycket annat som skulle hinnas med... får väl ta och stöka undan lite sedan...

för nu ska jag bara sätta mig och gå igenom vad jag ska handla på vägen hem sen, inför veckan, då jag skall börja mitt nya liv... tar och börjar imorgon redan tänker jag... det brukar ju vara måndagar som är norm att man börjar på, men jag har aldrig rikigt lyckats när jag börjat en måndag... så denna gången blir det en tisdag! Tänkte ta och följa denna boken, som jag köpte för några år sedan men sedan bara gjort något enstaka recept ur...


Och som den trogne slarver jag är så tänker jag hålla dig uppdaterad om hur det går... annars kommer jag garanterat att fuska... sån är jag, en riktig lurendrejare! Så jag ber om ursäkt redan nu om det är så att bloggen kan komma att handla lite mer om mat än tidigare... men jag fick en väldigt söt kommentar endag, från en vän som var lite orolig över min kosthållning som mestadels bestått av apelsin och keso det sista.... iallafall dagtid... och julgodis kvällstid... tänkte att denna bok kanske kan ge mig ett mer varierat näringsintag och en något bättre kosthållning, samt eventuellt men hemskt gärna även några färre kilon på vågen och mindra omfång överlag.

Så. imorgon ska jag tydligen äta äggröra till frukost, Tacosallad till lunch och Stekt torsk med örtmajonäs och stekta grönsaker till middag... tror nog det blir det till lunch dagen efter också, fastän det egentligen skall vara ostsallad med pastrami och valnötter då... men orka stå och laga två rätter samma kväll... nä, även solen har en gräns!

Nu off to Partille för ett cykel45!!! Vet inte vem som kommer att få peppa vem idag... känner mig lite opepp såhär i soffan just nu... men det brukar vända när jag är på plats! Cykel45 och 36x3... here we come!!!

1 kommentar:

  1. Kosthållning var det ja. Det är så förbannat tråkigt. Skriv du så copycatar jag dig sen. :-)
    Jag är hopplös på att ha den där måltidsbalansen. Allt eller inget, ensidigt och fel ur näringssynpunkt. Men jag tror att det ska bli ändring på det nästa år. Jag tror det.


    PS. Mina 36 avklarade idag, nästan, armhävningarna pallade ja inte med, jag tar dem dubbelt på gymmet imorgon.

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!