söndag 11 december 2011

vi komma vi komma från pepparkakeland...

eller... degen är satt iallafall... blir enklare att göra kakor då... särskilt om jag inte äter upp degen innan jag bakat... men vad skriver jag nu ?!?... inte skulle väl jag!??? Nä, det måste ha varit någon annan...

förra årets julgodis och pepparkaksbak hade jag hjälp av min syssling och goda vän och hennes lilla dotter, då tre år gammal... det var supermysigt och jag hoppas vi får till en kväll att skapa en tradition av detta. Tycker det är ganska trist att baka ut pepparkakor själv... inte bara ganska... det är galet trist... men degen är god! (skrev jag det igen???)


Så, det produktiva av denna söndagen... inte mycket att skryta om kan jag meddela... men jag har iallafall tvättat och satt pepparkaksdegen... pappa har luftat element och satt handtag på två köksluckor där det saknades... jag fick plockat bort alla kläder som låg framme sedan ja, en del var från i veckan, andra från min "vad-ska-jag-ha-på-mig-session" i fredags... känner inte att jag har någon ork... skyller på förkylningen...

Jo, jag har börjat fila på en önskelista också... svårt det där... tycker jag har allt jag behöver som går att köpa liksom... har du några tips på vad jag kan tänkas önska mig?

En sak vet jag, ett korvhorn till min KitchenAid... för några år sedan gjorde mamma och jag julkorv. Det var jätteroligt! Men eftersom hennes hushållsassistens korvhorn har fått fötter fick vi fixa ett provisoriskt av passersatspipen... funkade jättebra, men nu har jag ju både en hushållsassistent och faktiskt även en del tillbehör, så då vore det kul om man även hade korvhorn så man kunde göra julkorv! Det är ganska enkelt faktiskt... och väldigt gott!!

Har jag sagt att jag har en väldigt husmoderlig sida? Älskar att sylta och saft, baka osv. Men det är tråkigt att göra det till sig själv... Och lite svårt när man bor i en liten lägenhet... hade jag haft hus på landet skulle det finnas massor med bärbuskar och fruktträd... och en stor kyl och frys bara för att förvara frukt och bär, saft och sylt...

I somras, hemma hos goda vänner (samma som jag fick pepparkaksbakshjälp av förra året) gjorde jag en marmelad som blev väldigt bra (tycker jag själv iallafall) som kändes lite som "sommar på burk"... jag tog 2/3 krusbär, 1/3 rabarber, skar allt i mindre bitar och kokade upp med lämplig mängd socker, lite vatten och 1msk vaniljsocker... busenkelt och saligt gott!

När jag tänker efter så har jag några påsar plommon och några påsar rabarber i frysen... kanske borde göra något på dem... några förslag?

2 kommentarer:

  1. Jag bakade inte så mycket för 10 år sen, det har kommit med "åldern" (inte för att jag är gammal alltså)! :-D

    PS. Ja, pepparkaksdeg är godare än pepparkakor. Konstigt det där... :-P He he!

    SvaraRadera
  2. jag har alltid gillat att baka... förödande för vilket midjemått som helst... får försöka stå tillbaks lite nu när jag bor själv...

    haha, ja visst är det konstigt... nästan dumt att baka ut kakor av det! Man borde liksom bara rulla bollar! =)

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!