måndag 19 december 2011

Årets mest traditionella resa

Ja, imorgon är det dags... för mig och min bror att ge oss ut på en liten tur i vårt avlånga land... vi kommer att åka söder ut, lite öster ut efter ett tag också och hamna i Sveriges största minsta shoppingstad... Ullared... där vi går runt och är i ocynk hela tiden... ena stunden är Micke i stort sett klar... då är inte jag det... sedan är jag klar, men då har antagligen Micke kommit på något mer han ska kolla på...  och så håller vi på!

sedan åker vi kanske vidare till Svenljunga och äter lunch i korvmojjen på torget... för att sedan fara vidare mot Gällstad och Lager157 mm... sura över att vi inte hittar något där denna gången heller... och på vägen hem kommer vi antagligen sitta och diskutera hur jobbigt det är att köra i bäckmörker och hela tiden möta annan trafik...

Så gör vi varje år... åker på en liten shoppingtur bara vi två... någon dag mellan lucia och jul... det har vi gjort i flera år, och varje år, efteråt brukar vi lite grann ifrågasätta oss själva och vårt beslut att göra om det... för varje gång kommer vi hem med mer saker  man inte visste att man behövde än sånt man faktiskt hade tänkt att man behöver... en sabla massa onödigt + ett tiotal tandborstar... alltid ett tiotal tandborstar... vet inte varför... men så blir det!

Men jag vet varför vi gör det, om och om igen. Jag vet varför vi åker okristligt tidigt och lägger en hel dag på att mestadels bara iaktta andra människor, förundras över allt skräp folk väljer att fylla sina hem med och hur folk tar hand om sig själva och sina nära och kära... jag menar inte att allt som finns på Gekås är skräp, de har väldigt mycket bra saker till väldigt bra pris, men, överlag, inte bara på Gekås, många inredningsprylar, prydnadssaker osv. är fasligt fula... oavsett vad man har för smak... och oavsett hur delad baken är...

Men tillbaks till varför vi gör detta varje år... för att det är vår grej, vi har roligt, vi skrattar och skämtar, pikar och skrattar lite till... vi har väldigt roligt tillsammans... vi har samma humor och förstår varandras skämt... är nog ganska fåniga när vi är i högvarv... och vansinnigt noggranna med att följa rutinerna... inte för att vi måste utan för att vi vill... jag lovar en bildkavalkad av morgondagens strapatser... tills dess får du nöja dig med några bilder från förra året.

Har jag sagt att jag tycker att min bror är bäst?!


Mickes och Ninas day of fun - 2010!!!

i den arla morgonen...
morgonpigg... eller inte... kanske...
Med solen i ögonen och siktet mot dagens folkspaning och fynderi...
Här tror jag att han reagerar på att jag valde en, enligt
honom, dålig låt... men jag vet inte...
ganska folktomt ändå... nästan så man tar sats innan man går in...
här va Micke lite sur på mig för att jag inte stöttade
honom i ett gigantisk-stjärtlapps-köp...
förlängningskablar och en rattmuff... den sista
var nog mitt bästa köp förra året!

1 kommentar:

  1. Åh, lager 157! *avis*
    Nu har jag i och för sig inte varit där på ett par år. Är det inte bra längre?

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!