lördag 10 december 2011

killing knäck... och bästa bellybeansen

japp, även i kyla kan man fixa en riktigt suverän knäck... alldeles lagom hård/mjuk... knepet är att röra ihop allt (socker, sirap, vispgrädde och lite vaniljsocker) innan det börjar koka, sedan slänger man i en kökstermometer (digital är toppen för de kan man sätta på larm när det når önskad temperatur så slipper man stå och passa hela tiden) vid 125-127grader drar man grytan av plattan och börjar skeda upp i formarna man ställt ut på plåt innan...

Hade varken polkagrisar eller turkisk peppar hemma så idag blev det bara klassisk knäck, i min värld är det alltid utan mandel... men det är det ju inte i allas värld...


Sedan tog jag och lyxade till tillvaron med några JellyBelly beans... ganska många faktiskt... men det hade ju K varit så förutseende med att förstå... så jag fick ju en så stor påse att jag skulle kunna ha det i några dagar... JellyBelly beans är verkligen det godaste godiset!!! No competition!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!