tisdag 13 december 2011

var är balansen?

Pratade med en vän igår, det skulle firas Lucia högt och lågt, först i ens dottern klass, sedan i andra dotterns klass, på fritids och på jobbet skulle de ha luciafirande... själv har jag ätit en halv lussekatt... och sett några söta lucior och tomtar på bilder på facebook som vänner lagt ut på sina barn...

hade ju tänkt bänka mig framför tvn ikväll och krypa upp i soffan, mysa med "natten går tunga fjät" "nu tändas tusen juleljus på jordens mörka rund..." osv... kanske får göra ett eget luciatåg, med mig själv, allena för att för en liten gnutta luciastämning... Skyll dig själv om du sov imorse när luciafirandet visades på tv... jo, det gör jag, skyller mig själv alltså, vem annars skulle jag skylla liksom???

var finns balansen? Måste allt vara på en gång eller ingenting??? Vore det inte trivsammare om det var lite utspritt? För många, många, många år sedan... ja några till ändå faktiskt, var jag med i Kungälvs luciatrupp... oj, herrejösses och helsike va mycket lucia man firade då... det var som ett heltidsjobb... inte riktigt, men nästan... och jag älskade det!

men men så är det ju i livet, lite ketchupeffekt över det hela... visste bara inte att det innefattade luciafirande också!

Lite som snö skulle man också kunna säga... i flera år hade vi nästan ingen snö alls här i Göteborg om vintrarna... sedan kom två kanonvintrar... iallafall snowwise... hur mycket snö som helst... det talades om snökaos och varje gång det snöade så sa man att det var snöstorm... och nu, ingen snö igen... jag längtar efter snön, jag vill ha det där fina, vita på marken... som när man var liten... tänkte ett tag att det kanske var en efterkonstruktion det där med snöigheten när man var liten... men så hittade jag detta... iofs taget i Björnrike... lite mer norrut än Göteborg... och defenitivt mer snörikt...


men strunt samma, jag ser ju så glad ut! Och ändå har jag absolut ingen Gore-tex-overall, inga vattentäta-men-andas-vantar så långt ögat når... av snömängden att bedömma är det hederliga stickade ullvantar så långt ögat når... och en söt liten mössa... 3-4år, glad och lycklig i en snödriva!

Egentligen letade jag efter en bild på mig och min bror när vi lussar för mormor och Folke, min bonusmorfar... men det hittade jag inte... finns nog hemma hos mamma och pappa... där finns nog även en bild eller två på ett pepparkakshus jag gjorde en gång... kanske kan bli ett litet projekt att leta fram dem... hade varit roligt!

5 kommentarer:

 1. Inget Luciafirande hos oss heller vännen....åt typ 5 pepparkakor när H och lille E var här idag. Lille E hade i och för sig pepparkaksgubbe-dräkt inkl mössa, å vet du vad?! Det var till och med Non Stop-tryck på! Vad söt du var på bilden!! Stor kram

  SvaraRadera
 2. Haha, va sött!!! Tack, ja tänk vad lite snö kan göra! =) Men vet du, jag hittade bilderna på dig jag lånade till vår 25-årsfest inbjudan också när jag letade!!! På tal om söt menar jag!!! =) Du får dem nästa gång vi ses!!! Och då ska du även få en jättekram som tack för det superfina julkortet jag fick med posten idag! Mille grazie min vän! stor kram

  SvaraRadera
 3. Det blev några för mycket av "Natten går tunga fjät" då det begav sig för lääääänge sen tror jag... MEN va kul vi hade!!

  SvaraRadera
 4. Det där har jag också tänkt på (och bloggade om för någon månad sen);
  Hur kommer det sig att dagens vintergarderob för barnen är en hel vetenskap??! Vad hände med overall, kängor, mössa och vantar..?

  Inte lager 1, 2, 3, 4.... :-O

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!