onsdag 28 december 2011

Here we go again

... steka på ägg och bacon kl.07:00 på morgonen och förundras... ja, över hur sjutton detta skall kunna få mig att tappa de där kilona jag vill... i mitt huvud är detta mat som stora, feta, fläskiga britter med dåliga tänder äter till frukost iklädda någon flottig, urtvättat t-shirt... jag vill inte bli en stor, fet, fläskig britt med dåliga tänder!!!

Vågade mig iallafall upp på vågen idag och det visade sig vara så att det jag vill tappa är tvåsiffrigt... när fasiken drog jag på mig dessa??? För ett år sedan lite drygt var jag nere i min målvikt... jag var inte glad, men smal iallafall! Inte konstigt att jag tyckt att allt sitter åt! Samtidigt är det så konstigt, jag kan ha samma kläder som då, ja inte mina skinny jeans, men de kan jag knappt ha då heller... det är konstigt hur man lägger på sig... jag hoppas och tror att det mesta, eller iallafall 2-3kg är flyktiga julmatskilon som rasar av nu med GI-rivstarten...


Roligt att några av er vill ha recept och så löpande! så jag fortsätter! Tror dessutom det kanske är ett bra sätt för mig att faktiskt hålla mig till planen... vill du inte läsa så får du hoppa över, vill du läsa så är du hjärtligt välkommen att göra så! Och copycata också såklart!

Som jag skrivit tidigare så följer jag GI-dag för dag, en käck och trevlig bok med enkla steg och recept. MEN jag kommer inte följa dagarna slaviskt, till middag dag 5 så är det tex. vinkokta musslor... jag äter inte musslor... vin dricker jag... men nä, inte bara det till middag... idag skulle det ätas någon ostsallad, men när jag fixade köttfärsen till tacosallad så gjorde jag det på 500g köttfärs direkt... det blir tacosallad till lunch både idag och imorgon också. Man kan tydligen välja och vraka lite bland recepten, så länge man håller sig inom samma fas... så jag väljer och vrakar, inom samma fas!

7 kommentarer:

  1. Jag körde GI med start för två somrar sedan. Det jag märkte mest var hur pigg jag blev. Sen gick jag ner i vikt också. Dock har jag övergett det mest feta nu, min kropp har en tendens att lagra fettet, även om jag går ner i vikt. Så jag kör något eget påhitt, utesluter nästan allt bröd, pasta, ris och potatis. Och håller mig till proteiner, fett och grönsaker. Mest proteiner. Är väldigt glad att jag upptäckt att ett kokt ägg är gott.
    Bacon o ägg på morgonen är väldigt gott tycker jag. Liksom lax, halloumi och omelett.

    SvaraRadera
  2. Bacon och ägg? Det låter mer som LCHF än GI, men jag är inte så insatt... ;-)

    Jag tror, ärligt talat, inte att det är så bra i längden att äta sån här frukost. Men det är klart att det dämpar hungern så man tappar säkert i vikt.

    Och när du skriver "Jag var inte glad, men smal i alla fall!" blir jag lite ledsen. Tycker det är så tråkigt att många tycker smalhet är "allt"... :-((

    Men lycka till hur som helst! (Blev lite OT). :-)

    SvaraRadera
  3. Niclas (fd lördagsspinnare)28 december 2011 kl. 13:14

    Det är fler som måste tappa tvåsiffrigt, mig inkluderat! Inget bra det här med dålig självdisciplin! Men det är väl på't igen som gäller med träning bara!

    SvaraRadera
  4. Singelmamman - lite LCHP-diet menar du?=) något sådant är det väl jag tänkt mig sedan! Det är svårt att få i sig så mycket proteiner som man ska... 38 idag... och hur är du funtad? Lättare? Jag tycker det är en mardröm, varje armhävning är som om jag hade en stor sten på ryggen... men det är inte många kvar nu! =) Hejja oss!!!

    Västgötskan - Helt rätt, rivstarten på GI är mer LCHF-aktig, dels för att man ska vänja sig och kroppen och samtidigt inte bli så hungrig.

    Håller med dig, det är nog inte jättenyttigt i längden... blir nog inte någon längre längd heller för min del, är inte jätteförtjust. Måste hitta alternativfrukostar! =)

    Förra året mådde jag väldigt dåligt pga en jobbig separation, och det enda som faktiskt var lite roligt var att jag gick ner i vikt så jag kunde köpa såna där suptertighta jeans. Sedan håller jag fullständigt med dig om att det är supertragiskt när folk bara fokuserar på smalhet och tror att lyckan ligger i si och så många tappade kilon! Jag tycker absolut inte smalhet är allt... hoppas du inte tappat bort bilden av mig helt nu!!!

    Tack! (vad betyder OT?)
    :-)

    Niclas (fd.lördagsspinnare) - haha, när man känner att man nog bör presentera sig med mer än förnamn då har man nog inte spinnat på ett tag!!! =) (iallafall inte lördagar) och kan nog räkna med att det är på tiden att man gör det! Ja, de tvåsiffriga går nog bara att skylla avsaknaden av självdisciplin på... men absolut, skärpning med kost och träning så är vi snart i form igen! I vår är det Nina-spinning både på lördagar och onsdagar! =)

    SvaraRadera
  5. Kommer gå hur bra som helst det här! Men jag trodde inte du gillade ägg och bacon? Kanske bäst att hitta en bra ersättning så du inte tröttnar :)

    Jag gjorde egen müsli förr som var riktigt gott. Inte lika mättande kanske men det är det inte mycket som är!

    Kram och lycka till med dieten! Jag har en GI-bok som du kan låna om du behöver mer inspiration :)

    (OT, betyder Off Topic)

    SvaraRadera
  6. OT = Off topic.
    Det var det väl inte egentligen, men kände som att jag kanske "trampade dig på tårna" när jag skrev det där om smalhet. Men skön att höra att du inte menar så som jag tolkade det. :-
    )

    SvaraRadera
  7. Catrine - det går bättre nu! Med B&Ä alltså! Fast idag blev det äggröra... och tomat... =)

    Lånar säkert gärna den boken om några veckor! Eller kanske de där LCHF igen om det går bra!? Rivstarten är ju LCHF så det blir kanske naturligt att hålla sig till det! =)

    kram kram!


    Västgötskan - inga trampade tår här! =) Tvärtemot så uppskattar jag omtanken! Tycker själv det är supertrist när folk bara räknar smalhet som det enda rätta! Men jag är nog tyvärr ganska fixerad vid min vikt, har aldrig varit riktigt nöjd (förutom förra sommaren... nästan iallafall) och tycker det är ganska intressant med dieter och hur det kan påverka. Framöver kan denna bloggen nog komma att bli ganska kostfokuserad, eller så blir det bara så i början när jag själv måste fokusera för att klara av att hålla mig till planen. =) kram kram

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!