tisdag 1 januari 2013

Nä, nu får det vara nog!

Idag, 1/1-2013 har jag nästan bara ätit godis... ätit godis och druckit cola light... känns lite som om jag låtit denna dagen spegla hela december... MEN, och ja, jag är allvarlig nu, nu får det vara slut med det här snaskeriet! Godiset är numera uthällt i soporna, Mr.Muscle-spray på det och från och med imorgon äter jag inte godis igen.

Imorgon börjar min nya satsning på beach2013...  mer träning och bättre kosthållning... och ja, jämför jag med december så kommer det inte vara svårt alls! Jag har ätit under all kritik... unnat mig ALLT... och tränat mycket mindre än vad jag brukar... jag brukar ligga på ca.30 träningstimmar i månaden... i december kom jag upp till drygt 17... närapå hälften av vad jag brukar alltså... tro fasen att jag har gått upp och blivit mjukare!

Så, träningsupplägget får bli som i höstas: 
(självklart med utrymme för förändringar och livet självt)

Måndag: Spinning60 + styrketräning
Tisdag: Vilodag eller yoga/bodybalance
Onsdag: Cykel45 + styrketräning
Torsdag: Cykel45
Fredag: Joggingtur/powerwalk
Lördag: Cykel60 + styrketräning
Söndag: Joggingtur/powerwalk

Kostupplägget får också lov att bli det jag körde i höstas, eller kanske lite modifierat:

Frukost: Proteindrink
10-snåret: en frukt
Lunch: Kött/kyckling/fisk och sallad
15-snåret: en frukt, eventuellt kesella och bär
Middag: liknande lunchen

Fokus på mycket protein och mindre kolhydrater. Frukterna till mellanmål är inte helt optimala egentligen, det drar igång sötsuget hos mig så det får nog lov att bli kesella+bär.

Som vanligt kommer jag att köra med ShapeUp-appen för kosten och funbeat-appen för träningen, och ja, några kilon borde rasa av bara vid blotta tanken av att följa dessa uppläggen! Det är ju vettigt om man som instruktör ger ett någorlunda sunt intryck, vettigt om man kanske kan vara någon form av inspirationskälla, förebild för sina deltagare!


6 kommentarer:

 1. Här blir det också en nystart. Redan imorgon bitti står jag på gymmet igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grymt!!! Jag tar det nog lite lugnt med träningen i några dagar, har något av en liten förkylning som spökar och då får man spara på krutet till de egna passen... men på måndag, då jäklar!=)

   Radera
 2. Vad fasen har du hällt ut presenten!!!!!??????

  Får lite ångest när jag ser hur duktig du ska vara o har vart hela hösten, jag måste oxå ta mig i kragen, men först måste jag äta mig trött på julskinka, ost och mörkt bröd!
  Är lite sugen på att börja springa igen, får väl ta tag i det...

  Ha en bäst dag min vän!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, de åt jag upp! =P

   Inget att få ångest över, ett inlägg är lätt att skriva, träning och kost är svårare att hålla! Men om man offentliggör det hela så blir det iallafall svårare att gå emot sin egen plan!
   haha, ja det tycker jag att du ska göra! Kanske spinning på lördag?!
   detsamma mitt hjärta!

   Radera
 3. Duktig du e hjärtat!
  Jag blir inspirerad när jag läser detta :)
  Själv har jag nog snart totala botten vad det gäller just kost och träning... Kommer inte ihåg när jag rörde på mig sist knappt och december kosten har visst lyckats hålla i sig fortfarande..
  Hmm julen och allt julgodis och det är ju över så snabbt liksom!

  Men du en fråga - orkar du träna när du äter så lite kolhydrater?
  Jag märker att när jag försökt äta sådär med väldigt lite kolhydrater så liksom både hjärnan och kroppen bara tappar all ork.. Träna hade inte vart och tänka på!

  Kraam på dig vännen! Saknar dig, hoppas du mår bra <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vännen! Hade jag bara löst det i praktiken också så hade det ju varit riktigt bra! Men än så länge så går det bra, jag håller mig i skinnet och även om jag inte riktigt får till alla de där träningspassen jag skulle önska så blir de fler när jag har en plan! Så gör det, skaffa dig en plan, bestäm att du ska gå på vissa pass i veckan och blir det inte så att du får till livet kring något pass någon gång så är det bara en tillfällighet just den gången!

   I år var det väldigt lätt att sluta med godiset igen efter jul för min del, antagligen för att jag höll upp hela hösten. Det blev liksom naturligt att återgå till att inte äta godis. Men visst, det var lite jobbigt de första tre dagarna!

   Ja, jag har inga som helst problem att träna fastän jag äter lite kolhydrater, men jag vet att det är väldigt olika! Jag har lite mer att ta av än vad du har så det kan ju vara en orsak!

   Kram kram! och du, jag saknar dig med! Kan vi inte försöka ses någon dag?! hade varit så mysigt! Vi har ju en låt att skriva till i sommar också... någon fyller ju 35! =P

   Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!