torsdag 10 januari 2013

Myntets baksida av särskrivningshetsen...

Ja, men det kan man väl slå fast vid, att en viss hets mot särskrivning råder i sociala medier?! ... det tycker jag, lite grann iallafall!... och egentligen är den ju ganska naturlig, en utveckling i språket i takt med att vi blir allt mer bilinguala... Ju mer engelska vi tar in desto mer kommer vi ju att särskriva, vare sig vi vill det eller ej, vare sig vi slår mentalt bakut vid blotta tanken av åsynen av tex. "skum tomte"... man kan ju kanske inte bara tro att vi skall anamma ord från andra språk, även grammatiken kommer ju att följa med såklart!

Hur som helst, väl medveten om att min svenska i skrift inte alltid är helt hundraprocentig utan mer slumpar sig utifrån hur jag tänker (vilket, jag medger, inte heller alltid är hundraprocentigt) så har jag börjat fundera på det där med särskrivning... och jag inser att jag nog hopskriver mer än vad jag särskriver... för att jag är rädd att uppröra i onödan... och det kanske rör upp på annat håll... vem vet?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!