måndag 31 december 2012

2012 a la Minininis

Jaha, då var det dags igen... det där inlägget som liksom skall sammanfatta hela det gångna året... den där delen i den monstrouösa boken som man faktiskt orkade läsa inför tentan... och som man trodde skulle göra att man fick VG... det fick man ju kanske inte... och riktigt de dimensionerna tänker jag nog inte försöka uppnå heller... men ja, jag börjar och så får vi se vart det leder... jag tänker ge dig samma tips som förra året... ta ett glas vin, sjunk ner i soffan, sätt dig bekvämt och förvänta dig inte att du kommer att vara klar på ett tag... och jo ja just det, snacks och vinflaskan är bra att ha nära till hands också!

Förra året började ju helt formidabelt efter en mycket stillsam nyårsafton med fina människor. Tacksam över året som gått och med höga förväntningar om framtiden... och ja, vilka förväntningar sedan... jag la liksom allt mitt hopp på 2012... såhär i efterhand inser jag ju att jag jinxade det... men ja, ja, det var ett gott försök iallafall!




Januari var en månad av matlagning med fokus på LCHF /GI-rivstart, husletande och "nya friska tag". Det var även en månad med en liten romans faktiskt... inget du kanske kunnat läsa dig till här i bloggen eftersom jag inte ville skriva något om det innan jag visste vart det barkade hän... och det gjorde det inte så det blev inget skrivet om det! Men det var lite mysigt när det begav sig, även om vi nog båda ville att det skulle kännas mer rätt än vad det gjorde.







Februari innebar mest förberedelse för snowboardresan till Val d'Isère... mitt planerande fann inga gränser... det köptes grejer... skrevs listor och peppades... listor över vilka listor jag behövde skriva skrevs... och sedan, när vi väl satt på bussen, ja, då släppte jag all kontroll ändå... för jag hade ju ingen iallafall, kontroll alltså! Och nä, precis, ingen som helst kontroll, den tredje dagen i backen avslutades ganska abrupt med en bruten arm... fast jag var glad ändå och tillbringade resten av UCPA-resan med att sitta i en solstol och dricka vin...





I mars kånkade jag runt på gips... först ett stort vitt och sedan ett lite mindre, smidigare, lättmatchat, svart... fnulade på vad jag skulle ha på mig på bröllopet jag skulle på i slutet av månaden... hade först tänkt sy en klänning men det kände jag blev lite överkurs med det där vansinnigt breda "armbandet" jag hade skaffat mig... det var tydligen tillräkligt överkurs att köra sina pass med gips... men jag ansåg som så att det är ju inte armen jag trampar med... armhävningar var lite trixigt men det gick det med! Klädseln blev iallafall väldigt bra och Lindex har en sabla massa käcka håll-in-och-trolla-bort-grejer!






Man kan väl säga att mars avslutades på allra finaste sätt... bröllop! och ett sabla roligt sådant dessutom! Mamma och jag var inte de allra sista att åka från festen, men inte långt ifrån!

April innehöll både mycket glädje och stor sorg... glädjen låg väl mest i nyfunnen vänskap, magkänsla och många roliga pass och ja, sorgen var självklart den att min högt älskade farfar gick bort. Men jag hann även med att fira påsken med goda vänner, klippa mig och en härlig resa till Hemsedal med goda vänner och nä, denna gången bröt jag ingenting faktiskt! Men så åkte jag mest afterski också... snowboardåken blev inte så vansinnigt många, det blev några, men ja... jag gjorde även en musikutmaning i april... och råkade radera "mitt facit" men det går ju att gå igenom varje inlägg och plocka godbitarna om man vill!






Maj, en månad med ganska mycket förvirring... milt sagt... det var också i maj som jag blev tillfrågad om jag ville vara med och sjunga i ett band... DET var sabla roligt... det var egentligen den där förvirringen också, eller kanske inte så rolig egentligen, men det är ju alltid trevligt med uppmärksamhet om man vill få just den, även om den inte är min att få... vet inte hur jag ska förklara det bättre... jag drog närapå på mig magkatarr av det hela... inte så skön känsla just det...  (jag vet inte hur man tar bild på en hamster i magen utan att det ser ut som en ultraljudsbild så det får bli en sång istället!)



Juni började med begravning för farfar, vackert och stilla. Sedan flöt det på ganska smidigt... fruhippa för fina vännen och midsommar firades traditionsenligt i Källseröd och innebar nya amazing bekantskaper. Det blev även en härlig spa-helg att minnas med mamma och svägerskan till Strömstad. och ja, den där förvirringen... den eskalerade...




 Juli kom och jag bodde någon vecka hos mamma och pappa i Stenhålt medan det fixades med avloppet i huset där jag bor... och även om vädret lämnade att önska så var juli en riktigt bra månad, iallafall första delen, och ja även andra delen eftersom det då hände roliga saker som lyfte upp vardagstristessen och semesterångesten. En trip till Grebbestad och myntande av ordstävet "Kallt kaffe och heta män spar tid!" var ett faktum. En del shopping hanns med, middag med övernattning hos goda vänner, jag körde mitt-genom-tiderna-roligaste-pass och förberedde mig för årets andra bröllop. Ett magnifikt bröllop som avslutade juli på allra bästa sätt!







 I augusti vet jag inte riktigt vad som hände... semester första delen och jobb andra... fast när jag går djupare in på det hela så hände det ganska mycket i augusti... jag slutade äta godis, bara sådär, cold turkey (framför allt klarade jag att hålla det där godisförbudet hela vägen till utsatt mål!)... jobbade som en tok för att bli klar med allt som måste bli klart med inför en jobbresa skulle bli klart... hann med lite trevliga grillkvällar med vänner och familjen. Det jag kommer minnas mest av augusti 2012 är dock tyvärr den där morgonen när jag fick beskedet om att en av mina favorit människor hade gått bort kvällen innan.


September började med begravning och sedan en resa till Kina. Begravningen var fantastiskt vacker och ja, resan till Kina var väldigt bra. När jag kom hem väntade två fullspäckade men trevliga helger! Först en med vänner och sedan en med spelningar, tre till antalet och ja, att säga att jag var lite nervös innan den första spelningen vore en underdrift, att säga att jag var det, nervös alltså, inför de andra två vore en överdrift, då var det bara roligt!




Oktober... vet att det inte var så att oktober bara kom och gick... det var väl en sån där allmänt trevlig månad vad jag minns, lite födelsedagsfirande och sådär, inga stora skandaler inga höga toppar... det är så jag minns det nu såhär idag, i soffan, fnulandes på den här årskrönikan... men jag fick gjort om i badrummet, "lagade min trasiga ugn", fick bl.a.  en ny dammsugare i födelsedagspresent och satt igång en riktigt bra kost och träningsplan! Och jag höll den ett tag och tyckte det var roligt! Det är den planen jag kommer att ge mig i kast med nu efter helgerna!






I november gjorde jag en 10-utmaning... varje dag... många listor blev det... jag gillar listor, men alla blev nog inte sådär görroliga! Det var också i november som det bara var 200 dagar kvar till HH-konserten på Slottskogsvallen 8/6-13 och det var i november som jag klev över 100-dagar-utan-godis-sträcket! Knyppling är kanske inte något man bör förknippa med mig men just i november så kunde man det ganska väl ändå, till folkdräkten ja, den jag fortfarande inte ser knappt början på... men trägen vinner! Vi var på en trevlig, läskig fest och jag var utklädd till Näcken. November avslutades med en ny tradition, julbord på IKEA, opretantiöst så det blir görskoj, med Storsockiplast och A-K och ja, nästa år får du också följa med om du vill!




December, en söt månad på alla möjliga sätt och vis... jag fick äta godis och gjorde det med bravur... började månaden med att passa fasters hjärtegryn. Det var succé! Helt klart en av de goaste helgerna jag haft på hela året, dels för att den började bra med lillskrutten och dels för att den avslutades med adventsfika med bästa tjejerna! Helgen därpå var min vän C och jag på bio och sedan middag hemma hos henne och hennes man... dålig film - galet god mat! Det var nu någonstans som  jag började förstå att årets julbordmedjobbetoutfit skulle få lov att bli lite figurvänlig... höga klackar och vidd i klänningen... så mycket gott man kan smälla i sig på bara några veckor och så lite träning det blir när man blir lite förkyld! En spelning kring lucia och sedan väntade en av årets bästa dagar, och ja årets "Micke and Ninas day of fun" blev också succé, jätteroligt och utan några större incidenter! Julen firades i största stillhet hos mamma och pappa med farmor. Det var jumpis-mode HELA helgen! Men helgen började och avslutades faktiskt med träning, cross-over passet Anna och jag körde med Indoor och cykel får lov att bli en tradition, det känner vi nog båda!




 Ja, och vad ska man avsluta med nu då? 2012, ett år som går till historien som ett sånt där år då det liksom balanserar sig av sig självt? Så har det nog varit för mig... några uppgångar, några dalar, om 2012 skulle vara en åkattraktion på en nöjespark så hade den nog varit barnvänlig... ganska snäll faktiskt, men för den saken skull inte tråkig! Absolut inte tråkig! Hade jag fått välja så hade det blivit annorlunda på några plan... men så är det kanske alltid... och så ska det väl kanske vara!?

Eftersom 2012 avslutades med att det bokades en resa till Thailand i oktober så ser 2013 redan nu, med thailandsresa, HH-konsert och lite smått och gott ut att kunna bli ett sjuhelsikes bra år, det hoppas jag på!

Så, med förhoppningar om ett bra 2013 för alla mina nära och kära, stänger jag nu för 2012... bokslutet är klart, stämplat och signerat! Eller som Stevie Wonder väljer att uttrycka det:

"Here I am baby
Signed, Sealed, Delivered, I'm yours"


Och då är "baby" i det här fallet 2013 alltså...

6 kommentarer:

  1. Så många snygga klänningar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det finns en hel del klänningar i den där garderoben... hade varit roligt att kunna använda dem lite oftare bara! :-)

      Radera
  2. Vilken fin sammanfattning av Ditt 2012! Hoppas att 2013 blir ett riktigt bra år, kanske rentav året när bara det bästa händer! Kramar
    Mamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack mamma! Ja vi kan väl hoppas på det, känns som om det är hög tid för lite sånt iallafall! kram kram

      Radera
  3. Ja, jättefina klännigar på en fin person!
    Tack för i år. Julbordet var ju en hit! :D
    KRAM!
    /A-K

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen! Jag borde nog ha gått på ditt råd och köpt en sån där klänning du visade mig på JC, den jag köpte på MQ fick mig att känna mig som en tjockis! Men, men... den var bekväm! =) Tack själv, 2012 var ju faktiskt året då vi lärde känna varandra på riktigt, det är jag mycket glad över!!! Och ja, julbordet var toppen! =D KRAM!!!

      Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!