onsdag 7 mars 2012

tack för hjälpen!

I förra inlägget bad jag om hjälp... kände att idéerna tröt och att jag hela tiden fastnade i vinkelvolten av bloggingivelser... vad ska man skriva om en sådan dag liksom??

Petra kom med en väldigt bra fråga tycker jag "Vilket träningsform tycker du är roligast att träna själv, alltså inte när du instruerar?"... 


En så galet svår fråga!!! Som instruktör förväntas man säkert tycka att det är superkul att träna... jag gör verkligen inte det... jag älskar gemenskapen, stämningen och att instruera... själva träningen tycker jag mest är ett nödvändigt ont! Men jag gillar powerwalks, att springa ibland och så önskar jag starkt att jag kunde dansa salsa ett par gånger i veckan, inte för att jag kan, men för att det är galet kul!!! När jag styrketränade med PT så var det också roligt iofs... men utan PT tappar jag motivationen...

För Äppelblomman , som ville ha ännu mer träningsskriverier, ber jag först och främst så mycket om ursäkt för att jag kanske inte direkt fyllde på med träningsinspiration i stycket ovan... men det är så! Men samtidigt så hade det ju inte funkat att instruera i något jag inte tror på och tycker är roligt... Spinning är galet roligt OM man har en rolig instruktör som inspirerar och peppar!!! Core är så grymt bra så det får följa med av bara farten liksom! För att hitta det man själv tycker är roligt gäller det att testa så mycket det bara går, tills man hittar sin grej och kanske sina favoritinstruktörer (om det är gruppträning)... de första passen tycker jag själv att det är bra att man bara fokuserar på att ha roligt... presterar gör man av bara farten liksom! 

Jag ställer alltid två frågor efter mina pass, alltid i samma ordning av prioriteringsskäl:
1. Har du haft roligt?
2. Är du nöjd med din egen prestation?

Det är liksom det som är det viktigaste i att hitta sin träningsform, att man har roligt och att man är nöjd med vad man har presterat... när man är det DÅ gör man gärna om det... träning en gång är jättebra, träning två gånger är dubbelt så bra... den bästa träningen är den som blir av! Och för att ha koll på att man faktiskt fått det gjort, den där träningen alltså så finns det fantastiskt bra sidor på nätet... funbeat.se tex. där man skriver in vad man tränat och hur länge osv. och så kan man ha koll på att veckorna faktiskt fylls på med den träningsdos man tänkt sig!

Emma, som tyckte att en dagens lista vore pepp du får hålla i dig till imorgon. Grymt bra idé, tack för den, MEN idag känner jag mig inte ett dugg på vad gäller just det... däremot har jag känt mig rätt skabbig... det kan man ju försöka undvika i listformat kan jag tycka!

1 kommentar:

 1. oj, jag hann inte läsa ditt förra inlägg.
  Var det om vad du ska skirva om?
  Träning.
  Mat.
  Visa delar från ditt hem.

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!