måndag 26 mars 2012

Nytt liv... igen...

Men jo, efter gårdagens morfande och svullande... egentligen bara en kulminering av den sista tidens leverne så får det vara nog... det är måndag, jag har fått nog av att känna den där avsmaken för mig själv... eller inte för mig själv utan den där lite större kroppen som ätit upp min lite mindre kropp... liksom lagt sig som ett skal utanpå... Som flera lager underställ i fleece... de ska bort nu... underställen... ett lager i taget...

Sedan jul har jag ätit någon form av LCHF... men kanske mer fokus på protein än fett, fast jag har verkligen ätit fett också... och det funkade riktigt bra, tills vardagen rubbas och det skall ätas tillsammans med andra, man blir bjuden på middag osv. då är det svårare att stå emot... och en LCHF-kost som blir HCHF, vilket är typ så de flesta äter om man jämför med hur jag har ätit LCHF fast tagit bort de flesta kolhydraterna... gör att iallafall jag, sakta men säkert, lägger på mig... där är jag nu, med alldeles för mycket att hålla i när åskan går... det lägger sig liksom som kuddar bak på rumpan och höfterna, upp mot ryggen... inte ett dugg smickrande... amningsreserv brukar det kallas tydligen... jag ska inte ha barn nu så jag behöver inga reserver heller!

Hur som helst, iallafall... idag händer det... idag tar jag tag i livet... igen... nu har jag planerat och fixat... kolhydraterna hemma, de allra snabbaste är bannlysta... så även de mindre snabba... nu jävlar, nu kör vi!

Till frukost idag blev det två kokta ägg med majonäs... för somliga låter det förskräckligt... men majonäs är ju egentligen inget annat än äggula, olja och vinäger och senap... olja är ju bra fett och ägg innehåller protein... sedan att jag inte gjort min majonäs själv utan köpt sån där på tub så jag inte riktigt har koll på innehållets förträfflighet... det kan vi väl se genom fingrarna på just idag... det är ju inga mängder ändå menar jag!

Till lunch blir det fiskgratäng på vit fisk (det var inte torsk, men jag kommer inte ihåg vad för sort det var), grönmögelost och cremefraich... till det ett halv broccolihuvud som jag ångkokat.

Till mellanmål, vid tre blir det två kokta ägg... men bara ägg denna gången...

Till middag ikväll, när jag kommer hem från träningen så kan det antingen bli Low-carb-onara eller tacosallad... det beror lite på vad jag känner för. Spännande, eller hur!?

Se där ja, en publicerad kostdagboks första blad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!