torsdag 8 mars 2012

superenkel lunch

Lovade ju att skriva lite mer om mat... med en arm i paket blir matlagandet en smula förringat... men jag fixade till en gööörgo' grej i ugnen i söndags kväll iallafall! den räcker till lunch hela veckan dessutom, därav min minimala disk! Man får inte vara dum!

nu blir det varken mängd eller direkta angivelser på något annat sätt... och dessutom har jag missat att ta kort på hela skapelsen som absolut var snyggast "direkt ur ugn-läge"... men jag tror mig veta att du vet hur både lax, torsk, spenat och broccoli ser ut så jag är inte direkt orolig!

lax
torsk
spenat (hackad och fryst)
broccoli
olivolja
salt o peppar
vispgrädde

häll olja i botten på en ugnsfast form, lägg i bitarna av fisk lite sådär varierat så man får av båda sorterna utan att behöva leta! salt och peppar på sedan broccolibuketter och spenaten... lite mer salt och peppar och tillsist grädden... in i ugnen tills fisken är klar kanske 175-200grader i 20-30min... supergott!

Kanske lite dumt att äta järnrika grönsaker tillsammans med mejeriprodukter eftersom kroppen inte tar åt sig järnet så bra då, men det blir lite torrt och tråkigt annars!

2 kommentarer:

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!