måndag 12 mars 2012

12 mars, allmän flaggdag

ett tag var det en ytters privat liten flaggdag för mig också... 12 mars... för många, många år sedan... en gång då den 12 mars var en lördag... 1994... skrämmande tanke... att det är så länge sedan menar jag!

Hur som helst, vi skulle till diskoteket "Megatron"... dit gick vi varje lördag. Det var liksom där man hängde, i den gamla industrilokalen där det spelades "Mr Vain" och "without ýou" om vartannat... folk hånglade på dansgolvet och andra grät på toaletten... härliga tider!!!

I dörren stod någon övertränad grobianliknande kílle och lekte dörrvakt... på den tiden räkte det tydligen att man var flitig kund på gymmet, sprayblonderade håret och spenderade en sjuhelsikes massa tid i solariet... utanför, i trappuppgångar och på för kvällen övergivna lekplatser samlades små grupper ungdomar och delade på en flaska vin som någon lyckats sno från föräldrarna... fnitter och smussel, den där påtagliga känslan av att man gjorde något som var förbjudet men ofrånkommligt spännande och ruset från någon dryga deciliter vin... mer placebo än så får man nog nästan leta efter, men åh så effektivt!

Just denna kvällen hade jag lånat en marinblå kostymväst av min granne. Hade den som top till mina ljusa 510-or... 501-or kunde jag inte ha, redan då hade jag för breda lår och höfter för att få ner kroppen i "it" jeansen... Marinblå Doc Martens till det och jag minns att jag kände mig riktigt snygg (antagligen därför jag kommer ihåg vad jag hade på mig fortfarande... det eller för att jag har ett onödigt stort minneskonto för just sådana saker)...

Sent på kvällen, bara någon halvtimma innan stängning stod vi och dansade ett stort gäng, i ring såklart, det gjorde man ju... det gör man ju faktiskt fortfarande... några killar som jag inte kände igen direkt hade också anslutit sig till vår lilla klunga... en av dem, en mörkhårig kille med stort leende och lockar i nacken var lite extra söt... tydligen tyckte han detsamma om mig, för när musiken ändrades och övergick från "dunkadunka" till "tryckare" försvann alla andra... eller försvann gjorde de ju inte, men ja... du är klok, du förstår!

Om jag inte minns helt fel så spelades bland annat Without you med Mariah Carey.. och jag fullkomligt drunknade i de där armarna, ögonen... hela situationen... tills lamporna tändes och det nog var mer så att man tyckt att det var trevligt att kramas lite eftersom man var lite ledsen över att flickvännen gjort slut nyligen... det rörde inte mig i ryggen då... jag hade varit med om mitt första "som-på-film-ögonblick"... inte mitt enda, men mitt första!Blev självklart upp över öronen olyckligt kär i den där killen... så blir det ju när man inte kan få det man vill ha... han blev tillsammans med sitt ex igen... och jag gick där och var olyckligt kär... och försökte mig på konststycket att vara kompis... som om det inte är knepigt nog att vara tonåring... men det var så jag jobbade på den tiden... tur att man lär av några misstag iallafall!


Så ja, denna dagens namnsdagsbarn får snällt dela flaggdag med mitt första movie-moment... och Ove Thörnqvist, det är faktiskt hans födelsedag idag!
4 kommentarer:

  1. Megatron! Det var tider det :)

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Minns det som igår Nina... Synd att det inte var skruvkork på vinflaskorna, jag minns att det sura vinet inte smakade bättre av att vara blandat med en sönderhackad kork. Kram!

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!