torsdag 9 februari 2012

Världens tio bästa låtar, om du frågar mig...

(innan du börjar läsa vill jag varna känsliga läsare för att detta inlägg är flera gånger om för långt... way beyond gränsen till vad som är okej... som så många gånger förr alltså!... så har du mat på spisen, bullar i ugnen eller något annat som behöver passas, ta hand om det först, plocka fram lite snacks och något att dricka, slå dig ner så bekvämt du bara kan och sedan är det bara att läsa, begrunda och jo, efter all möda och slit med att snickra ihop en lista så förväntar jag mig faktiskt en motprestation... du behöver ju inte köra 10st... det går bra med topp-tre också!)... lika bra att ta rubriken igen... den lär du ju ha glömt av nu annars väl? (talar av egen erfarenhet där... genom sig själv känner man andra sägs det ju och ja, du förstår att det inte var något påhopp på ditt minne!)

Världens tio bästa låtar, om du frågar mig...

... en högst personlig lista alltså, inga som helst överläggningar i jurys eller akademier... bara min egen åsikt... ganska utlämnande på något vis faktiskt... lite läskigt... och jo jag vet, det är görsvårt... men om man gör det lite mindre svårt, om man väljer att välja att man får lov att ändra sig... om man väljer att se att det inte är någon laminerad lista, ristad i sten, DÅ blir det lite lättare, kanske... men svårt ändå...

jag brukar säga att Killers - Human är världens sjunde bästa låt... men att jag sedan inte har så bra koll på resten av listan... då skulle det alltså se ut såhär:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7. The Killers - Human
8.
9.
10.

Blir mycket tråkigt...  (som Måsart i Lilla Sjöjungfrun skulle sagt)... och stämmer inte alls med vad jag tycker... eller jo, jag tycker att Human är värd att ligga på sjunde platsen... men jag har låtar som jag tycker är bättre... jag kan inte bara lämna blankt där och tro att jag ska komma undan med en lista ifylld med en tiondel...

from the top of my head så känner jag starkt att både Where the streets have no name och With or Without you måste få varsinn plats, någon av dem kanske till och med första platsen... och ONE såklart... men sedan blir det blankt igen... det är svårt sånt här... What a wonderful world borde också få plats här känner jag... likaså Space Oddity med Bowie

och I do it for you... kanske inte för att jag tycker att det är en av världens bästa låtar idag... men för att mina vänner från barndomen inte ska lyncha mig... för det fanns verkligen en tid då det var låten med stort L... så jo, den måste nog få vara med, för fjortisen i mig, för hennes skull, hon som klädde ena väggen i sitt rum med OKEJ-plancher och tyckte att det var jättesnyggt! (tur att saker och ting förändras!)

Så, hur ser det ut so far?

1.2.3.4.5. (för att jag inte har en aning om i vilken ordning)

  U2 - All I want is you
  U2 - Where the streets have no name
  U2 - One
  Louie Armstrong - What a wonderful world

6. David Bowie - Space oddity
7. The Killers - Human
8.
9.
10. Bryan Adams - I do it for you

och där tar det på någotvis stopp... jag kan inte komma på fler låtar som jag tycker passar... eller jo, men då blir det BARA U2 ju... och du som satt och trodde att det skulle komma med en Håkan Hellström-låt... men nä... kanske inte som världens bästa låtar... (förlåt Håkan, jag älskar dig, men ja, du vet, konkurrensen är stenhård)... ska man följa The 500 Greatest Songs of All Time från Rolling stone magasine så är det ju bara gamla godingar... och visst, Bob Dylan måste också få vara med, det känner jag, men i övrigt är ju detta vad jag tycker... hmmm *lägger pannan i djupa veck* (och bokar tid för Botox samtidigt... multitasking... man är ju tjej!) ... måste nog revidera lite här...

1. U2 - All I want is you
2. U2 - One
3. U2 - Where the streets have no name
4. Bob Dylan - Blowin' in the wind
5. The Beatles - Yesterday
6. Louie Armstrong - What a wonderful world
7. The Killers - Human
8. David Bowie - Space oddity
9. Håkan Hellström - Det är så jag säger det
10. Bryan Adams - I do it for you

 Såhär skulle det faktiskt kunna se ut... såhär får det nog faktiskt se ut... jo, Håkan fick en liten plats med på listan ändå... jag menar, det är ju hur jag ser det som räknas på min lista... och jajamän, en massa U2 i topp!

Åh, känner att det här blev ett så där snuskigt långt inlägg.. förlåt... kanske hade jag inte behövt utsätta dig för varje tanke, varje svängning, varje infall... men nu blev det så... hur hade du tänkt? Hur ser din lista ut? OBS!!! Det är fullt tillåtet att ändra sig och sin lista!! (mest som en brasklapp för att jag själv lär vilja göra det!)

4 kommentarer:

  1. Åh, vilken spännanse lista! Och så totalt, med ett undantag, olik min top10. Det är bara nummer 5 som vi har gemensamt, fast med tanke på hur myclet musik som gjorts genom tiderna, så är det ju egentligen mer förvånande att vi hade en gemensam. Skase om jag, mitt i vabandet, kan få lite tid över och klura ihop min egen lista.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh va spännande!!! haha, ja en låt av tio är bra ändå tycker jag, för just som du skriver, det finns ju så galet mycket bra musik... och galet mycket dålig! Hoppas stenhårt och ser fram emot din lista! tänk på att det inte behöver vara perfekt och skrivet i sten, man får ändra sig, blir inte lika jobbigt då!

      Kram!

      Radera
  2. tack för den listan, vi är dock inte helt eniga :) men jag skulle aldrig kunna bestämma mig. ever.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vassego! Klart vi inte är eniga! =) Men om du utgår ifrån oenigheten så kanske det är lättare att bestämma sig?! Sedan måste man ju inte bestämma sig... men lite nyfiken är jag! Vilka hade kanske fått vara med då??? =) (försöker med alla knep jag kan komma på här i en bloggkommentar!) =)

      Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!