tisdag 21 februari 2012

Det blev fettisdag för mig med!

Jag äter bara semla på fettisdagen typ... i något fall kan tänkas att jag äter någon mer, men bara i februari (förutom under pistolhot såklart!)... tycker det är synd att man börjar med semlorna redan i mellandagarna faktiskt... fast de som älskar semlor håller ju inte alls med, det vet jag ju... jag tycker om semlor... älskar... nä...

vi brukar få semla på jobbet, men idag blev det inte så... tydligen för lång kö på konditoriet... lika så bra det visade det sig, för Ulrika., som hade hand om fikan på dräktsömnaden idag, hade fixat semlor... eller rättare sagt, semlelängd... supersmart! Hon hade tagit två vetelängder/flätor, skurit av toppen och gjort som semlor, fast långa... sedan skar man den storleken man ville ha! Görgott! och mastigt... precis som det ska vara!

Så då har man ätit årets semla... känns bra faktiskt... hade blivit lite snopet om det inte hade blivit någon semla alls i år... för nu såhär när dagen är över så tycker jag inte det lockar så mycket heller... konstigt det där egentligen...


En annan grej som känns bra är att jag börjat med monogrammet på min särk till folkdräkten, och det blir faktiskt riktigt fint om jag får säga det själv... det får jag, tycker jag... NRD står för Nina Rolfs Dotter, och så ska det stå enligt konstens alla regler... det hela är sytt i kedjestygn, vilket jag kan tycka är pilligt att få jämna och fina i storleken men det gick vägen efter ett tag iallafall! Runt bokstäverna skall det gå en girland med små blad... ser inte lika mycket fram emot hela det pillet... men det löser sig... har jag fixat hålsömmen så fixar jag det med!


Tänk att förr broderade man monogram på allt man kom åt... handdukar, dukar, örngott och lakan... men så var de duktiga på att brodera också!



Denna skall sedan veckas (i bakkanten) och så ska det på en
knypplad spets i framkant också... vem som ska knyppla den
spetsen, det vet man inte riktigt än... tror inte det blir jag iallafall!

får den f-n inte att vrida sig rätt... men här ser du iallafall
ramen kring vilken girlanden skall gå...
och tre fåniga blommor över bokstäverna...
men så SKA det vara!



1 kommentar:

  1. :-) ja, idag blev det en wow-faktor på det hela, det var nämligen riktigt roligt!!! vet inte om det berodde på att jag började på ett nytt moment, på att det var färg, eller att det händer grejer och inte är så enformigt! Kul iallafall!

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!