fredag 23 september 2011

Rosa dygnet vill ha besök av dig!!!

du har kanske lagt märke till den där "rosa bandet" bannern jag har över min profil här till höger... den har jag inte bara lagt till för att den är i fin färg faktiskt! Útan för att få dig att uppmärksamma och vilja delta i en av Sveriges största enskilda insamlingar till Rosa Bandet...  Ett helt dygn fullt av träningsmöjligheter – Till förmån för bröstcancerforskningen.

Så här skriver Maria om varför och hur det hela kom till:

Varför?

Det hela började i maj 2007 när min mamma Christina fick bröstcancer och jag märkte hur maktlös man kände sig. Då förstod jag hur viktigt det är att alla bidrar med pengar för att lösa denna orättvisa sjukdom som drabbar vem som helst när som helst. Ur den här känslan föddes idén om ett spinningevent.
Under eventet 2009 var min mamma och pappa med och gick vår rosa promenad, många av er träffade henne efter sista passet och bara veckan efter eventet fick hon grönt ljus på den årliga kontrollen…cancern hade hållit sig borta!
Men i Januari 2010 fick vi tyvärr det tråkiga beskedet att cancern var tillbaka och nu som metastaser i levern. Det gick otroligt snabbt och trots att hon kämpade precis med alla näbbar och klor så förlorade min älskade mamma kampen mot cancern 31 mars 2010.
Det här är mitt och vårt sätt att försöka bidra till att fler mammor överlever kampen mot bröstcancer!

Vårt sätt att hjälpa.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra nåt. Visst är det ett slitet gammalt talessätt, men det stämmer ju!
Så tillsammans med ett gäng kompisar har jag de senaste åren ordnat insamlingar till förmån för Rosa Bandet genom att göra nåt av det roligaste jag vet – att köra spinning. Vi ville skapa nåt halvgalet så det fick bli ett helt dygn med spinning där alla kan vara med.
Vi började i blygsam skala 2007 men redan 2008 hade vi fått ihop ett helt fantastiskt gäng på över 500 cyklister som fyllde spinningsalen under hela dygnet med glädje och svett. 2009 slog vi vårt insamlingsrekord igen och fick nästan ihop 130 000 kr – vi blev omnämnda på Rosabandet galan i Malmö som nr 1 på goda insatser i kampen mot cancer. 2010 var vårt största i både antal deltagare och insamlade pengar – smått fantastiska 200 000 kr!! Så på de 4 år vi kört detta event har vi samlat in över 500 000 kr – alla pengar har gått rakt till Cancerfondens Rosa Bandet kampanj.
Vi behöver DIN hjälp!
Det viktigaste målet med 24 timmars-eventet är så klart att samla ihop så mycket pengar det är möjligt, men vi hoppas också att vårt dygn skall bli 24 timmar ren glädje. Och en herrans massa svett så klart…
Vi ses den 8-9 oktober!
Hälsningar,
Maria Götesdotter


Själv kommer jag att instruera ett av passen, mitt i natten 01-02 sitter jag på cykeln och peppar, guidar och ler... har även lovat en del allsång faktiskt! Och jag vill att du kommer och är med, om du inte kan komma och vara med på mitt pass av någon, för mig, outgrundlig anledning, så var iallafall med på något eller några av dygnets alla pass... det finns ju annat än cykel att gå på om man nu inte gillar spinning just! Det fina i kråksången är, förutom att man tränar för flera goda saker på en och samma gång, också att man inte behöver vara Sportlife medlem för att få vara med, detta är ett event för vem som helst som gillar att träna och som vill stödja en god sak! 

Så kom igen nu, få ändan ur vagnen, gå in och förkovra dig på Rosa Dygnets hemsida och dra ihop ett gäng vänner, kom och kör med oss!!! Jag lovar att det blir görskoj... och lite svettigt!

om du fortfarande tvekar... kom ihåg att det kan gälla dig själv eller någon i din närhet... det kan vara en investering i dig själv, inte bara för stunden och alla fördelar kroppen får av att du är fysiskt aktiv... sådan är ju faktiskt den krassa verkligheten... kom igen nu!!! vi ses den 8-9 oktober!!!

2 kommentarer:

  1. Jag var gäst på Sportlife i förra veckan och de berättade om detta.
    Undrar om SATS kör samma sak. Måste kolla upp detta. Ett bra sätt att uppbärksamma tycker jag.
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Hej Petra! Tycker du kan komma och vara med på Exclusive istället! Och du, på måndagar kör jag Activio45 på Sportlife i Partille, säg till när du vill komma och gästa! =) kram

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!