fredag 2 september 2011

det slår mig gång på gång...

att jag bokat en resa till alperna... att jag... "landkrabban" ska åka snowboard på riktigt... inte bara afterski-åka... har haft lite ont i magen ända sen jag fick bokningsbekräftelsen idag... eller egentligen innan dess... när påminnelsen om att faktiskt boka raderade allt annat på min facebook-news feed... fyra små ord som likt neonskyltar fångade min uppmärksamhet och skapade den där lilla sugande känslan i magen... lite mer hets... och sedan det mest effektiva... tala om för mig att det bara är några få platser kvar... då var jag ju tvungen... vill ju inte verka så feg som jag är...

är lite rädd att jag kommer att gå och ha den där klumpen i magen hela hösten och vintern nu, till den där dagen i början på mars då vi kommer hem igen... eller så struntar jag i det, att ha klump i magen alltså, och tar det då... Hemsedal blev ju en vändpunkt i mitt liv, helt klart, jag kom hem som en helt ny människa... tänk vad lite snösnortande och en jäkla massa blåmärken kan göra med själen! Klart som korvspad att detta kommer att bli helt fantastiskt bra det också... tror jag...

den planerade fredagkvällen blev så mycket bättre, roligare och trevligare än jag hade tänkt mig... min plan var ju att åka hem, hämta skräpet som skulle källsorteras, åka till systemet, handla och sedan städa... men Fia ringde när jag stod i kassan på systemet... där jag förövrigt hade botaniserat och hittat lite allt möjligt trivsamt faktiskt... så lätt att man bara går på säkra kort... vilket jag iofs kanske gjort idag också, men lite osäkra också... livin' on the edge!

iallafall, Fia ringde, hon var på väg från jobbet... jag skulle slänga skräp... ingen av oss hade ätit, båda behövde äta... sagt och gjort, vi möttes på Il Trullo, en söt liten Italiensk restaurang med godaste pizzorna i mannaminne... både Fia och jag gillar mångfald... vi tog varsinn, åt halva var och bytte med varandra... är fortfarande galet mätt... men gott var det! och mysigt! Tack älskade vännen!

handla proppmätt är effektivt... borde man alltid göra... men ändå gör man det så sällan... alldeles för ofta åker jag och handlar vrålhungrig och med blodsockernivån vid fotknölarna... där ska den ju inte vara! och eftersom blodsockret är på fel plats hamnar fel saker i korgen... men inte idag... eller jo, men jag har slängt det nu... och sprayat klorin på...

har spenderat fredagkvällen med att städa lite, plocka undan och sådär... bäddat rent och förundrats över att en sån smart detalj på påslakan som öppningar i övre hörnen är borttagna... why? Why would they do that?? Ska man bädda om ett dubbelsängstäcke som är 250x250cm stort och själv bara är 157cm lång... då är det fan inte helt enkelt... mn får liksom skutta fram och tillbaks, hålla lite här, dra lite där... hoppas att man får till det... och när man då lever sådär på hoppet... måste man då försvåra det hela med att ta bort smidiga detaljer som öppningar i övre hörnen verkligen?? Va inte det onödigt? Dessutom var påslakanet större än täcket... fastän det är köpt i samma affär... får tvätta hårdare och hoppas att det krymper helt enkelt!

Ska bara dammsuga klart nu och sedan ska jag krypa ner emellan de där nya lakanen och försöka att inte tänka så mycket på den där resan... försöka att inte minnas hur det känns när hela ansiktet borras ner i snön och sådär kvickt liksom smiter ner in under bakom på något vis bara snö vet om hur det går till... nä, jag ska bara glädjas åt den fantastiska dagen vi kommer att ha imorgon! Spinning, frukost, Gekås, Gekås, Gekås... vin och ost... smafs! weehooo! du hör ju själv, det kommer bli jäkligt bra! jag behöver köpa ny klorinspray... in case you wonder!

vad ska du göra i helgen? Kvalitetspilla naveln? Hitta på något annat lika skoj? tell me, tell me, I'm all ears!

3 kommentarer:

 1. Det blir att jobba och fika med vänner idag och imorgon ska jag på yoga. En lugn helg mao!

  SvaraRadera
 2. JAg ska;

  Underhålla barnen
  klippa gräset
  pilla naveln
  luska ut varför grannen ska sälja sitt hus
  klia på pungen
  får goda vänner på middag ikväll
  dricka vin

  SvaraRadera
 3. Å förresten. Äntligen lyfter någon detta stora problem!

  Inget hål i påslakanshörnet!! Hur tänkte de där?? Fast jag föredrar enkelsängstäcke... men problemet är detsamma!

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!