tisdag 3 april 2012

jord överallt!

Har just planterat om mina orkidéer... sex stycken... några fick större kruka, andra fick bara en rensning av gamla rötter och ny "jord" att stå i... hoppas inte jag tagit död på någon! Två av dem blommade just nu, men jag planterade om dem ändå... det stod inte något om det bland alla tipsen om omplantering på orkidéemulls-påsen... livin' on the edge!



Sedan tog jag och planterade om mina fyra pelargoner också... de har jag övervintrat i källaren... vet inte om de kommer att överleva heller... men det märker vi! I somras var de så himla fina, Mårbacka pelargoner... favoriten med sina ljusrosa blommor.

och när jag ändå var i farten så tog jag och satte ihop tre julkaktusar som jag har haft ståendes bakom min stationära dataskärm... i en större kruka, kanske kan man få dessa att må lite bättre också... fast de verkar ha mått ganska bra, de blommade även fast de blev bortglömda och ovattnade!

Men oj va mycket jord det blev överallt... och var gör man av sånt? Har slängt allt i en pappkasse nu, vi har en trägårdskompost i trädgården iofs, men jag vet inte om den är till sånt... jord alltså... sen blir man sådär äckligt torr om händerna också... sådär som man blir när man grejar med lera... jag har väldigt svårt för det... tur att man inte planterar om så ofta!

En liten tanke till... hur många tantpoäng gav inte detta då??? Känner hur tanteriet liksom omsluter mig... inte för att det gör så mycket... jag klär ganska bra i tantrock och hatt...  så nä, nu ska väl jag gå och slänga ihop en sisådär sju sorters kakor också, så man är med i matchen liksom!

Vad gör du ikväll?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!