lördag 5 mars 2011

varför denna frånvaro???

... undrar kanske du nu?! Jo, som du kanske läst i tidigare inlägg så fyllde min store-lille-bror 30 år igår. Detta firades på kvällen med att närmsta familjen, alltså mamma, pappa, Micke, Linda (Mickes sambo) och jag åt middag på Wasa Allé i Göteborg. En överraskningsmiddag ur två aspekter... dels så visste inte Micke om att de skulle dit, än mindre att vi (mamma, pappa och jag) skulle vara där också och sedan så valde vi att äta deras fem-rätters överraskningsmenu... mamma, pappa och Micke tog tillhörande vinmeny till maten, Linda och jag fick nöja oss med alkoholfria alternativ (Linda är gravid, jag körde)... En supertrevlig kväll med överraskande mat... för dig som behöver middagstips för kvällen, läs noga nu!

  1. Löjrom, bränd purjolök och grissvans på en persiljekräm och något krispigt kex av något slag... kommer inte ihåg....supergod kräm... synd att det inte ses med blida ögon att slicka rent tallriken... övrigt va också gott, faktiskt...
  2. Pilgrimsmussla med rostad blodpudding, havtornscreme och omogna fläderbär... jag har svårt för pilgrimsmussla... och fann det en aning konstigt att få knaperstekt blodpudding i smulformat till... men havtornscreme va gott! (Micke åt upp min pilgrimsmussla så jag slapp skämmas)
  3. Ryggbiff med kappa, oxsvans, svartrot, gulbeta  på någon creme av något slag... det va jättegott! Jag blev förvånad övar hur gott oxsvansgrejen smakade!
  4. Äpplegranite, enbärsnågonting, maränger och vacumerade äpplebitar, något rökigt också, kan inte riktigt placera det, men gott som sjutton va det iallafall! Denna skulle vi tydligen egentligen fått sist, men vår servitör hade tappat lite räkningen... gjorde absolut ingenting... iallafall inte för mig!
  5. Slånbärskräm med riven ädelost, palsternacksglass med vinägervända palsternacksskivor och friterad palsternacka på toppen... en aningens överraskande detta också kan man säga! Inget man själv skulle komma på att slänga ihop hemma i köket kanske... men gott!
Efteråt tog vi kaffe och till det fick vi tallbarrsdrömmar, grankådamarshmallows och kola gjord på granbarrskåda och sedan rullad i torkade, krossade björkblad... mycket konstigt, men gott det också! Fast jag hade björklövsbitar emellan tänderna hela vägen hem sedan... konstig känsla när man vet vad det är!

supertrevlig kväll som innefattade många skratt, imponerande toaletter... eller rättare sagt, pappa tyckte de va superfina och va jätteimponerad, jag förväntade mig därför nästan guldtron... gick dit nästan bara för att få uppleva detta... trodde först jag hade gått fel, tagit personaltoaletten...det va vanliga, fina toaletter... fräscha, trevliga... pappa borde nog gå ut lite oftare helt enkelt!) och beundran av något gammalt element... så är det att vara dotter till en snickare... då får man höra om detaljer och gamla vackra radiatorer... kanske inte är så konstigt att man blev som  man blev! Han är söt min far!

Hemfärden stod jag för... i mammas, jämfört med min, STOOOOORA bil.... full med folk, i högklackat (jag alltså) och många direktiv om vart jag skulle köra... i sådana tillfällen är jag väldigt liten, vill inte alls vara med och älskar, om möjligt min, pyttebil ännu mer! Men hem kom vi, allihop till sitt, tillslut! Jag sov hos mamma och pappa, i mitt flickrum, i min stooora, goa, mjuka säng där jag inte får ont i ryggen. =D Imorse upp och packa ihop allt till Vasaloppscyklingen imorgon, sedan ner till gymmet, packa in allt, köra lördagspasset (Cykel60) med ovanligt få deltagare... de fick nämligen inte vara med om de ska köra 4h imorgon... men kul ändå, det är ju inte antalet deltagare som gör passet, det är stämningen och energin. och den kan man inte klaga på idag! Galet fantastisk!!!

Duscha och sedan börja rådda... flytta cyklar, mörklägga (alltså stänga ute det ljus och den vackra dagen helt och hållet), upp med banderoller och grejer, fixa "Afterski" område med förfriskningar och energipåfyllning, koppla projektor och projektorduk (stort lakan som vi hänger i taket och spänner ut med hjälp av hantlar... är man på ett gym så är man... man tager vad man haver...som Kajsa Warg sa en gång... flytta ännu fler cyklar och sedan stå och fundera på VAD är det vi har glömt... galet skönt att inte bara vara två i år om allt detta... fem myror är fler än två elefanter... som ju alla vet!

Så nu återstår bara lite bullbak och att tanka över all musik till datorn, lyssna in musiken och sedan sova... ladda för morgondagen.

hoppas du har haft en bra fredag och lördag också... fast förhoppningsvis med lite mindre råddning, lite mer solljus och frisk luft och ledighet!

Imorgon smäller det - I fäders spår - för framtid segrar! Jag kommer antagligen att börja gråta till allra första låten.... scooter... så känslig brukar jag iallafall vara... och då har jag ju bara två timmar framför mig att cykla också... =D

3 kommentarer:

  1. Vilken middag! Ha en skön kväll.
    Kramen

    SvaraRadera
  2. Låter som en trevlig kväll :)
    Du menar alltså att du bakade för få bullar förra helgen eller är det så att du åt så många att du måste baka nya?

    SvaraRadera
  3. Å, vilken middag!
    Enda gången jag ätit kåda och bark och tallbarr är nog när jag tappat picnic mackan i skogen.
    Så trevligt att få en helkväll tillsammans med familjen.
    Jag hoppas ni får en riktigt bra cykelvasa i dag!
    Kram

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!