lördag 12 mars 2011

lördag med tjejerna

 vaknade tidigt av tjejerna i storarummets mysiga prat och kaffebryggarens knaster... kan det bli bättre? Kuddprat med Kia som sov i sängen ovanför om ditt och datt och uppbrott... sedan väntade frukost och piff, sedvanligt 11-kaffe med supergoda muffins som Petras man bakat till oss...  för att sedan utforska ett vintrigt Strömstad. Har aldrig varit i Strömstad tidigare, men det är verkligen en supersöt stad, med massa söta butiker och hus! Tror det kan vara riktigt trivsamt här sommartid!!!Fröken fräken fick köpt två små klänningar också faktiskt, lika samma fast olika färger!! NU känner jag att intressesmurfarna skuttar runt i värsta zorban hemma hos er... har inga bilder, får fixa en annan dag... men det är mycket spets, volanger och sött som socker, en sockervaddsklänning i någon gråblå nyans och en ljus puderrosa... tror det kan bli fint med grå kofta och jeans eller tights och stövlar... men som sagt, jag återkommer med bild... någongång framgent helt enkelt!

Lunch på stan och sedan besök i STOOOOR godisbutik... då ångrade jag mitt godisförbud kan jag lova!!! tänkte ett tag att jag kanske är den mest korkade människan i hela Strömstad just nu, vilket jag kanske är ändå, även om man inte baserar det på just detta! Om det tvistar de lärde just nu, alldeles lagom uppladdning för dem inför melodifestivalsjuryjobbet de ålagts också.
Tillbaka till stugan och medan de andra kurade framför brasan och landade lite studsade jag ner i löpartightsen och skorna och stack ut på en liten joggingrunda i skogen... en galet liten runda, 20min blir man inte direkt någon maratonlöperska av, men det är gött att rensa huvudet ibland och bara få fundera på var man ska sätta ner foten i nästa steg. Ackompanjerad av Anki Bagger och Aqua går det ganska bra även om det aldrig är lika trevligt som med sällskap av Pia.
Nu, efter ögonbrynsplockningar och färgning (man måste ju piffa när man har tjejhelg... ansiktsmaskerna tar vi sedan, i melodifestivalens mellanakt... bara så ni vet att det går rätt till ) laddar vi inför melodifestivalen med tuggummirosa bubbel, melodifestivalskivan och lagar mat... rättare sagt, Fia lagar mat... jag bloggar och de andra sitter och bubblar här bredvid. Själv har jag ju inte hört alla bidragen till ikväll, nästan inga har jag insett... så för mig blir det lite som förr, innan alla deltävlingar och "andra chansen" dök in i våra liv som nya begrepp och måsten... jag längtar tillbaks till tiden då melodifestivalen va något man längtade till för att det va lite som julafton... när det hela va greppbart och låtarna blev riktiga hits, inte varmluft på en dubbel-CD... men vad gör väl det...
Vet inte om det känns ej oroväckande när man hör från köket "-men herregud, är det en gran jag har köpt???"... tror det blir lax och kokt potatis med vitvinssås... men det verkar ju kunna bli en repris av förra fredagens middag med granbarrsdrömmar till efterrätt... inte utan att man blir lite skraj faktiskt! Nu får jag nog socialisera mig med de andra känns det som... galet va mycket text det kan bli! (att man HAR så många ord!)

Men, ni som funderat hela dagen... jo jag sov galet gott! man ska kanske köpa våningssäng och ställa hemma, under snedtak blir det svårt iofs, men säkert inte omöjligt... allt går med våld!

Må bästa låt vinna! Eller skitsamma, bara det blir underhållande och Petra får klar bild på teven!

1 kommentar:

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!